<

У Луцьку видали перші закордонні дитячі паспорти нового зразка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:27 | 28.05.2015 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

За межі держави – з паспортами нового зразка.

У центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» Волинської філії державного підприємства «Документ» видали перші закордонні дитячі паспорти.

Власниками проїзних документів нового зразка з безконтактним електронним носієм стали юні лучани, брат і сестра Анастасія та Костянтин Ричуки.

«Моїм дітям 11 і 12 років, -розповідає мама підлітків Анжеліка Ричук. –Вони вже кілька років займаються плаванням і виїжджають на змагання за межі України. Тому паспорти їм потрібні були обов’язково. Для їх виготовлення звернулась за порадою знайомих у ДП «Документ», де існує центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс». Замовила дітям термінові паспорти, всі необхідні документи для їх отримання здала швидко, черг  тут не було».

Як і обіцяли в «Паспортному сервісі», через 7 робочих днів Анжеліка Ричук отримала СМС-повідомлення про те, що її замовлення готове. А коли разом з сином та донькою прийшла отримувати документи, дізналась, що Анастасія та Костянтин стали першими у Луцьку власниками дитячих закордонних паспортів.

«Такі паспорти з безконтактним електронним носієм нині можна виготовляти дітям від народження і до 16 років, -каже директор  Волинської філії ДП “Документ” В алерій Войнаровський. –   Термін їх дії – 4 роки. З часом вони стануть єдиним чинним документом, дійсним для перетину дітьми кордону, а внесення даних дитини до паспорту та видача проїзних документів для виїзду дитини за кордон будуть відмінені. Їх введення –крок до євроінтеграції, тому що, приміром, так звані проїздні документи дитини не визнавали у деяких країнах, а із дитячими закордонними паспортами подібних проблем не виникатиме. Окрім того,  ці документи нового зразка більш захищені від підробок, тому що так само, як і закордонні паспорти для дорослих, їх виготовляють на спеціалізованому підприємстві у Києві».

Загалом, за словами Валерія Войнаровського, з початку 2015-го року у «Паспортному сервісі» вже видано більше 500 закордонних біометричних паспортів та ще майже 1000 паспортів, що не містять безконтактного електронного носія (так званого чипу).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця