<

У Луцьку влаштують автопробіг, як у 1930-му

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:53 | 1.07.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Громадська організація «Волинський Клуб Автомобільний» з 6 по 11 липня буде проводити міжнародний автомобільно-мотоциклетний пробіг під назвою «VI Rajd Wołyński».

Організатор заходу Сергій Прозоровський розповів, що шлях пролягатиме населеними пунктами наступних регіонів: Люблінське воєводство (Польща), Волинська, Рівненська, Житомирська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська та Львівська області (Україна). Українці з поляками подолають 1600 кілометрів, – пише Район.Луцьк.

Цьогоріч у змаганнях братимуть участь 200 осіб. Серед учасників є і українці, і громадяни ЄС. Кількість автомобільно-мотоциклетної техніки – більше 50 одиниць. Учасники заходу проїдуться основними туристичними місцями історичної Волині, Брацлавщини, Поділля.

«Мета заходу – висвітлення історичних подій, пов’язаних з проведенням райдів, пробігів, фестивалів на території України та Польщі, залучення молоді до занять технічними видами спорту, туризму, пропаганда здорового способу життя, безпека на дорогах загального користування та дотримання ПДР. Презентація майбутніх тематичних заходів, які відбуватимуться в поточному році в Україні та Польщі», – каже Сергій Прозоровський, один із засновників «Волинського Клубу Автомобільного».

Якщо поринути в історію Райдів Волинських, як змагань, то перший пробіг відбувся в далекому 1930 році. Тривав він із 27 по 30 травня і пролягав за маршрутом Луцьк-Львів-Люблін-Луцьк. У райді взяло участь дев’ять автомобілів (Tatra, Ford, Citroen, Chevrolet, Auburn, Oakland та інші). До слова, у райді брали участь дві жінки, які успішно дістались фінішу за кермом власних авто. Загалом за 3 дні подолали 970 кілометрів.

Цьогорічний Райд проходить під патронатом сенатора РП Анни Марії Андерс. Організаторами виступили: Волинський Клуб Автомобільний, fundacja Pro Bono Futuro; fundacja Europejska Akademia Samorządowa, Świdnicki Klub Motocyklowy USARZ, Stowarzyszenie Motocyklowe Monte Cassino Intermarium, Європейська Академія розвитку науки і бізнесу.

Тетяна Яцечко-Блаженко

Оголошення про VI Райд Волинський




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер