<

У Луцьку стартував незвичний театральний фестиваль «Мандрівний вішак»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 1.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Цього року мистецьке дійство під відкритим небом проходитиме за участі колективів з Польщі, Грузії, Литви та інших міст України.

Організаторами дійства є театр «ГаРмИдЕр» та Луцька міська рада. А понад 6 тисяч гривень на організацію мистецької акції зібрали лучани, – інформує V24 .

На відкриття фестивалю прийшли шанувальники «Мандрівного вішака», серед них – заступники Луцького міського голови Андрій Киця та Юрій Моклиця, начальник управління культури Тетяна Гнатів, громадські активісти, медівники, працівники культури, студентство.

У перший день фесту виступили колективи з Чернівців (театр малих форм «Темп») та Харкова (Харківський вільний простір «Exit»). У стінах занедбаного КХП демонстрували трагікомедію «Солдат і птиці» болгарського драматурга Христо Бойчева. А на території розважального комплексу «Адреналін-Сіті» моно-виставу «Трюча» режисера Валентина Снігурченка.

У програмі згодом – і комедія на грані абсурду Славоміра Мрожека «У відкритому морі» від рівненської театральної лабораторії «ВідСутність», і поетична післявоєнна драма «Додому» від муніципального театру міста Йонова з Литви, і клоунада Отара Катамадзе «Назви, що ти хочеш» театру «ArtWay» з міста Батумі, Грузія, і «Гамлет», музично-ляльковий спектакль від «Walny-Teatr» з Варшави, Польща, та ін.

original-67
original-57




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер