<

У Луцьку руйнували стереотипи про документальне кіно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 25.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Дванадцять українських та польських фільмів, лекції, майстер-класи – це і не тільки змогли побачити лучани та гості міста під час другого фестивалю документального кіно «Lampa.doc». Дійство відбулося з 21 по 23 липня у Замку Любарта.

Захід проводиться у нашому місті вже другий рік. Цього разу, триденна програма фестивалю складалася з 12 найкращих зразків сучасної української та польської документалістики різних жанрів, лекцій і майстер-класів від режисерів. Хітом цьогорічного дійства стала стрічка «Jamala.UA», яка, за бажанням глядачів, показувалася двічі.

Суботнього вечора, 22 липня, паралельно з показом документальної кінопрограми відбулося окреме дійство для дітей «Lampa.mult». Годинний показ складався з української анімації. Мультфільми транслювалися на екрані за допомогою велогенератора. Переглянути їх зібралося чимало дорослих та дітей.

«Я надзвичайно втішений, що такий захід відбувся в нашому місті. На жаль, у Луцьку бракує якісних інтелектуальних культурних заходів. Тому, проведення цього дійства для нас, як організаторів, було дуже важливе. Основна мета фестивалю – зруйнувати стереотипи про документалістику, як щось нудне і нецікаве, та спровокувати наших відвідувачів до дискусії одне з одним та з самим собою. По-моєму, нам це вдалося», – зазначив координатор фестивалю в Луцьку Дмитро Безвербний.

Окрім Луцька, «Lampa.doc» відбудеться у ще 5 містах України: Червонограді, Кропивницькому, Житомирі, Запоріжжі та Умані.

Зазначимо, що цього року фестиваль відбувся за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Інституту Адама Міцкевича (Польща), програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні спільно з Управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Зокрема, ініціатива «Фестиваль документальних фільмів «Lampa.doc» перемогла у конкурсі туристичних проектів, який організували і провели програма «Активні громадяни» від Британської ради і Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради. З місцевого бюджету на проведення дійства було виділено понад 30 тис. грн.

«Луцьк був першим, а в першому місті завжди найбільш хвилююче і можливо найважче. Стіни замку за останні декілька років стали нам майже близькими, саме тому вже вдруге вирішили починати з цього міста. Не обійшлося без екстриму, бо першого дня, після страшенної зливи до останнього не знали, чи вдасться зробити показ. Зробили! Наступні два дні були дуже теплі, в першу чергу, за настроєм. Проте, я сподіваюсь, що у 2018 році подія викличе більший інтерес у містян. Зі своєї сторони, зробимо все можливе і неможливе для цього», – зазначила директор фестивалю Наталія Красильнікова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер