<

У Луцьку розказали, як виграти можливість жити в Америці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:51 | 21.06.2015 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Луцьку розповіли, яким чином виграти можливість легального проживання у Сполучених Штатах Америки. Про це у п’ятницю, 19-го червня, говорили віце-консул США Сергій Ольховський та асистент візового відділу консульства США Наталія Вітюк.

За словами віце-консула, метою заходу було інформування громадян України – потенційних іммігрантів – про зміни вимог щодо оформлення «зеленої картки» – документу, який дає право на постійне проживання та працевлаштування на території Сполучених Штатів, – повідомляє Громадське.Волинь.

Представник посольства США в Україні розповів про основні правила оформлення імміграційної візи, помилки, які найчастіше допускають люди при заповненні анкет, та про випадки шахрайства, які теж не є рідкістю у процесі отримання візи.

Увага доповідачів була зосереджена передусім на візовій лотереї, яка щороку розігрує «зелену картку». Перевагою такого способу отримання візи є можливість імміграції до США громадян без знайомих та родичів американців. Саме ця лотерея дозволяє здійснити «американську мрію» всім, хто на час заповнення анкети здобув повну загальну середню освіту, громадянам та членам сім’ї учасника лотереї.

Виграти грін-карту може кожен. Однак консульство не бере на себе зобов’язання повідомляти учасників лотереї про її результати. Кожен учасник після вдалої реєстрації отримує унікальний номер, під яким може увійти на офіційний сайт та перевірити результати. Організатори застерігають не довіряти людям, що вимагають гроші за реєстрацію. Реєстрація безкоштовна. В кінці розіграшу переможці повинні заплатити за оформлення візи 330 доларів США. Якщо хтось вимагає інші виплати, слід підозрювати осіб у шахрайстві.

Реєстрація на лотерею – справа кропітка. Треба дуже уважно та обережно вносити свої дані до реєстраційної анкети. Важливо не розголошувати конфіденційну інформацію, яка згодом може стати об’єктом шахрайських дій.

Найважливіше, на чому увесь час наголошував віце-консул, – уважно заповнювати документи. Бо помилка може бути виявленою навіть в кінці, коли візи оформлені і гроші заплачені. У такому разі ані кошти повертатися не будуть, ані можливості повторного заповнення документів може не з’явитися.

За повідомленнями доповідачів, Україна – 3-тя у рейтингу за кількістю емігрантів. Частіше учасниками візової лотереї стають жителі західних регіонів України. Минулого року з України брало участь 887 тисяч 500 людей, а виграли лотерею 4 тисячі 679 українців. Тому завдання «зеленої картки» – зменшити кількість нелегальних мігрантів та узаконити процес отримання візи на постійне проживання у Сполучених Штатах.

Для того, щоб отримати грні-картку, треба зареєструватися на сайті www.dvlottery.state.gov. Результати розіграшу стають відомими через 2 роки. Перевірити їх можливо лише на згаданому сайті за допомогою унікального коду, який ви отримуєте при реєстрації. Єдина плата після виграшу – 330 доларів США – сплачується в консульстві США при отриманні візи. Також необхідним є проходження медобстеження. При консульстві у Києві є єдина клініка, довідки якої дійсні для отримання візи. Вартість такого обстеження – 270 доларів США. Після цього інформація обробляється і людина отримує право на проживання у Сполучених Штатах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер