<

У Луцькому замку обирали Волинську княжну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 13.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

12-го липня, у Луцьку відбувся фестиваль «Волинська княжна», на якому обрали найкрасивішу жінку в історичному костюмі.

Фестиваль історії, краси та жіночності «Волинська княжна» на території замку Любарта відбувся вже вдруге. Торік його перенесли через воєнні дії на Сході та напружену соціально-політичну ситуацію в країні, втім цього року організатори вирішили розважити містян та туристів, – про це пише ZIK.

Організатори дійства прагнули перенести гостей фестивалю у різні історичні епохи. Тож біля старовинних мурів Луцького замку з гармат стріляли козаки, лицарі вправлялися у стрільбі з лука та у фехтуванні на мечах, свій табір розклали цигани.

Родзинкою заходу став конкурс «Волинська княжна», на якому обрали жінку в найгарнішому історичному костюмі. Позмагатись могли красуні будь-якого віку чи статури, адже журі оцінювало конкурсанток за фантазією, втіленою у їхніх костюмах. Переможниці присвоїли титул княжни та коронували.

Організатори свята подбали також про інші розваги: зокрема, на території замку діяв ярмарок народних промислів, під час якого умільці проводили різноманітні майстер-класи. Охочі могли тут покататися на конях, сплести собі вінка або ж постріляти з лука.
Як розповів співорганізатор фестивалю, керівник Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк, Луцьк потребує туристичної реклами, адже місто має не менший потенціал, аніж Львів чи Кам’янець-Подільський, але туристів тут не так багато.

«Ми розробили програму різноманітних фестивалів ще у 2013 році, вона передбачала 4-5 заходів в Луцькому замку. Торік ситуація в країні нам не дозволила провести жодного святкового дійства, але цього року ситуація більш стабільна. Ми вважаємо, що потрібно організовувати такі заходи для лучан та туристів. Адже одне із завдань ворога зробити нас депресивними людьми, ми ж повинні насичувати наше життя позитивом», – зазначив Петро Гоцалюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер