<

У Луцьку затримали посадовця Держпраці під час отримання хабара

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:48 | 2.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
44
/ коментарі 3

1-го квітня у Луцьку затримали керівника одного із відділів Управління Держпраці у Волинській області під час отримання хабара.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

Зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 40 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю та інші порушення. Для конспірації, фігурант поставив вимогу кошти перерахувати на картку он-лайн банку, якою він користується.

Розпочатого кримінального провадження, правоохоронці задокументували два факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди в загальній сумі 20 тисяч гривень двома перерахунками по 10 тис. грн на вказану банківську картку.

Зловмисника затримали на гарячому, після отримання ним від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку неправомірної вигоди – 20 тис. грн.

Під час проведення слідчих дій, на місці події вилучено дві квитанції, що підтверджують факти перерахування коштів.

Тривають обшуки за місцем проживання та роботи посадовця.

Вирішується питання про затримання його у порядку ст. 208 КПК України, оголошення підозри у вчиненні інкримінованого злочину та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, триває.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.




коментарів: 3
  1. Нарешті беруть посадовців держ праці які вимагають від підприємців неправомірну вигоду.

  2. Україна займає перше місце по корупції і розкраданню в Європі ,хоч в такий спосіб ми прославились .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер