<

У Луцьку відкрили астрономічну обсерваторію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:29 | 10.09.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У Луцьку запрацювала відновлена астрономічна обсерваторія. 

Урочисте відкриття обсерваторії, з піснями, танцями, вишиванками, хлібом та сіллю відбулося у 10-го вересня. Захід провели у рамках Дня відкритих дверей Палацу учнівської молоді, – інформує Конкурент

Навколо палацу зібралося близько сотні людей. Вихованці різних гуртків показували свої вміння – танцювали, співали, демонстрували власноруч зроблені речі. 

Тоді ведучі запросили до слова представників влади та керівників закладу. Ті після багатьох слів подяки покликали всіх охочих оглянути сучасну учнівську обсерваторію, яка відновила свою роботу у Луцьку після майже півстолітньої перерви. 

Всередині тільки недавно завершили ремонтні роботи. На перилах металевих східців ще не обсохла фарба. Обсерваторія розташована над третім поверхом Центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Вона складається із рухомого купола, який відкривається та наводиться на потрібну ділянку неба. У куполі два телескопи. Максимальне збільшення – 380 разів. Спеціалісти пояснюють: цього не достатньо, аби побачити американський прапор на Місяці, але достатньо, аби добре розгледіти кратери. 

Також у куполі новенький комп’ютер, до якого може підключатися телескоп. Поруч – маніпулятор, який приводить механізм обсерваторії у дію. 

Під куполом є невелика кімнатка зі столом. Тут займатимуться вихованці гуртка астрономії, на який саме проводиться набір. 

Дивитися на зоряне небо зможуть учні луцьких шкіл, а також пересічні лучани. Наразі у міській раді розробляють графік роботи обсерваторії. 

Більше про те, як відкривали оновлену обсерваторію, дивіться на наших фото. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер