<

У Луцьку провели благодійний бал для людей з інвалідністю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 9.02.2019 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У Луцьку в церкві «Фіміам» відбувся  благодійний бал «Night to Shine» – всесвітнє свято для людей з інвалідністю. Гостями свята стали 80 людей. Їх возили на лімузині, організували святковий макіяж і зачіски, коронували і влаштовували фотосесії. До організації свята долучилося близько 150 волонтерів.

Біля церкви «Фіміам», що на вулиці Станіславського у Луцьку, білий голлівудський лімузин. У таких, здається, їздять лише діти заможних батьків або наречені, які винайняли автомобіль на півгодинну фотосесію, – пише Волинь24.

Поруч – з десяток інвалідних візків та декілька усміхнених юнаків у білих сорочках, які запрошують зайти до церкви по червоній доріжці. 

У величезній залі – вишукано вбрані столи. На сцені готуються до концертної програми гурти та ведучі. На столі лежать незамінні атрибути цього вечора – корони та діадеми, якими нагороджуватимуть королів та королев заходу. 

Проведення такого свята – це світова практика, започаткована 5 років тому. Очікується, що цьогоріч подія охопить понад 700 міст на 6 континентах, а учасниками стануть більш ніж 100 000 людей з інвалідністю.

На другому поверсі «Фіміаму» творять красу. Тут у декількох кабінетах зібралися кращі візажисти та перукарі Луцька, які зголосилися безплатно причепурити жінок та чоловіків, для яких влаштували свято.

«Всі, хто потрапляють на територію цього кабінету, не вийдуть такими, як були. Ми постараємося», – злітає з уст однієї з візажисток.

Організаторка Галина Цимбал розповіла, що проблем із залученням майстрів не було. За декілька днів понад десять візажистів та стилістів виявили бажання безплатно взяти участь у підготовці заходу. 

Після того, як люди з інвалідністю пройшли через руки відомих стилістів, у концертній залі їх бурхливими оплесками зустрічали організатори «Night to Shine». 

Учасниця заходу Олеся Ройко розповіла, що участь у такому святі – це шанс знайти кохання.

«Я думаю, що участь у цій акції допоможе мені відшукати його. Після того, як мене покажуть по телевізору, мої фото побачать в інтернеті, тим паче мене зробили такою красивою… Дуже хочу зустріти свою людину. Навіть якщо чоловік матиме якісь вади, мені головне, аби він хоча б раз на тиждень зносив мене з будинку надвір», – сказала учасниця заходу. 

Юлія Окуневич вісім років тому потрапила у жахливу автокатастрофу. Після того вона тривалий час була на реабілітації, однак стати на ноги поки що не вдалося. Юлія народилася у Рожищі, а нині проживає поблизу Луцька – в реабілітаційному центрі «Агапе».

«Раніше за мною доглядала мама, але нині вона хворіє, тому я проживаю в центрі. У мене складна травма шиї, паралізовані майже всі органи», – розповіла вона. 

Галина Цимбал зазначила, що єдина умова для участі в заході – це аби люди з інвалідністю були старшими 14-ти років. 

Автором ідеї та спонсором «Night to Shine» є фундація Тіма Тібоу (Tim Tebow Foundation, USA). Вони надають офіційну програму «Night to Shine», а також індивідуальне керівництво та підтримку з боку працівників фундації. В Україні, окрім Луцька, в цей день таке свято проводять у Києві та Львові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер