<

У Луцьку представили найбільшу в Україні свічку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 9.12.2018 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Найбільшу в Україні свічку, масою 80 кілограм і 183 сантиметри заввишки, виготовили волинські бджолярі. Це – офіційний рекорд, який зафіксували для Книги рекордів України.

Офіційне представлення витвору бджолярів відбулось на Театральному майдані 9 грудня, – повідомляють Волинські Новини.

Голова Братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан» Володимир Дмитрук зізнався, що свічку виготовили ще декілька місяців тому, проте ідея офіційно зафіксувати рекорд виникла, коли бджолярі їхали на відкриття пам’ятника бджолі в Маневичах.

«Пасічники мали свою, братську свічу, з давніх давен. Ми, як гідні нащадки, вирішили виготовити свою», – зазначає він.

Віск для свічки збирали протягом року, долучились до ідеї майже всі члени громадської організації, а це – близько 200 бджолярів. Адже зібрати таку кількість воску – завдання не з легких.

«З однієї рамки можна зібрати 80-100 грам воску. Дуже довго сім’я бджіл має працювати для цього», – пояснює голова Братства бджолярів.

Оформляв свічу волинський різьбяр по дереву Віктор Мазур. Зі слів Володимира Дмитрука, деякий час після відливання віск має пластичну форму, тоді з ним можна працювати.

Величезну свічу заміряли і зафіксували для Книги рекордів України, тож відтепер робота волинських бджолярів офіційно визнана найбільшою в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця