<

У Луцьку працює нова сміттєсортувальна лінія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:34 | 20.10.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У тестовому режимі в Луцьку вже працює нова сміттєсортувальна лінія, що знаходиться на місці колишньої станції перевантаження.

Там відбуватиметься сортування сміття із його подальшою реалізацією і переробкою. Лінія значно розвантажить сміттєвий полігон в Брищі. Вона прийматиме суху фракцію відсортованого сміття у місті, відповідно до нових правил сортування і переробки сміттєвих відходів, – інформують Волинські новини.

“Із 1 січня 2018 року вступив у силу новий закон України про правила сортування сміття”, – зауважив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

“Отож захоронення несортованого сміття, відповідно до нових правил, заборонено. Тому, ще у проект бюджету 2018 року ми заклали кошти на придбання сміттєсортувальної лінії. Були оголошені тендери, а сьогодні сміттєсортувальна лінія вже працює в тестовому режимі. Звісно, потрібно змінювати й свідомість людей у питаннях ставлення до сортування сміттєвих відходів. Сортувати сміття необхідно, аби зменшити навантаження на лінію і розвантажити полігон у селі Брище. На новій лінії сортується вся суха фракція і ПЕТ-пляшка. Це наш вітчизняний, досить потужний проект. Він забезпечить ще й доходи для комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» за рахунок збуту відсортованих відходів. На ці кошти продовжимо розвивати екологічні програми по закупці сміттєвих контейнерів, сміттєвозів, техніки, яка працюватиме для збереження чистоти в нашому місті”, – зауважив посадовець.

Сміття на сортувальну станцію збиратимуть із контейнерів, що встановлюють у Луцьку для збору сухої фракції. Далі у сепараторній системі сміття буде вивільнятися від мішків та відсіюватися від дрібних відходів. Потім крупну фракцію сортуватимуть вручну працівники підприємства. Відходи розподілятимуть на кілька видів ПЕТ-пляшок, 2 види скла, поліпропілен, метал, алюмінієві банки, папір. Далі спресовані матеріали будуть збуватися підприємствам, які займаються переробкою сміття. При повному навантаженні лінія здатна пропустити через себе 50 тис тонн сміття в рік.

“Загальний бюджет будівництва лінії та техніки, яка тут використовується – більше 10 млн грн”, – розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

“Сюди доставляються ПЕТ-пляшка і сухі відходи, які після сортування спресовуються. Далі їх купують підприємства переробки. Завдяки появі нової лінії, не потрібно вивозити всі відходи на полігон у Брище, таким чином ми значно зекономимо на паливі. Лінія сприяє розвитку процесу сортування сміття. Це забезпечує додаткові кошти для підприємства, економію на паливі і можливість заробляти на сортованих відходах”,- зазначив Ігор Поліщук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок