<

У Луцьку фірмі заплатять майже два мільйони за прибирання вулиць. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:00 | 16.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
23
/ Коментарі відсутні
1394661997_subbotnik

Департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради Волинської області 3-8 жовтня уклав угоди з ТОВ «Луцьк Комунал Сервіс» на прибирання вулиць на суму 1,9 мільйона гривень.

Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

Зокрема, йдеться про прибирання проїжджої частини – 144951 м.п., тротуарів – 385370 м.кв., газонів – 517958 м.кв. (список об’єктів дивитися у таблиці). Йдеться про механізоване прибирання і полив, а також вивезення сміття на полігон твердих побутових відходів в селі Брище Луцького району.

Деякі вулиці мають прибирати шість разів на тиждень. Це Відродження, Гордіюка та Молоді, а також проспекти Соборності, Відродження та Рівненська.

«Луцьк Комунал Сервіс» зареєстроване у кінці 2013 року, засновником – Ігор Швець.

Відомо, що раніше тендери на прибирання Луцька вигравало ПП «Руфусів» Зінаїди Швець.

За даними місцевих ЗМІ, через борги рахунки «Руфусів» заарештували, а його працівників та майно переоформили на нове підприємство «Луцьк Комунал Сервіс». У березні цього року працівники «ЛКС» пікетували мерію Луцька з вимогою оплатити виконані фірмою роботи. Це при тому, що тендери вигравало «Руфусів». Тоді представники міськради пообіцяли, що з «ЛКС» укладуть тимчасові договори.

Відомо, що в лютому цього року відмінили низку тендерів на прибирання Луцька через недостатню кількість учасників (менше двох). Зокрема, новостворене «Луцьк Комунал Сервіс» тоді не допустили до торгів через претензії до документації. Відтак, до вересня цього року у ВДЗ зафіксовано лиш невеликі підряди вартістю менше 1 мільйон гривень, отримані комунальними підприємствами.

Фірму «Руфусів» свого часу пов’язували із Владиславом Стемковським, який очолював Департамент ЖКГ Луцької міськради (2008-2009 рр.). З 2011 року Стемковський працює заступником мера Тернополя Сергія Надала. З 2013 року прибиральні тендери Тернополя стало вигравати ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс», записане на Ірину Швець з Луцька, директором фірми також був Ігор Швець.

Вищезгаданий Ігор Швець є співвласником ПП «Посейдон Аква» з Євгенією Корчук, що зареєстрована за однією адресою з Іваном Корчуком, екс-начальником управління ЖКГ Волинської ОДА, чинним депутатом Луцької міськради, директором КП «Луцькводоканал» від 2007 року і до сьогодні.

Ігор Швець також є партнером по ТОВ «Західбуд Ф Плюс Ш» Володимира Бондаря, екс-голови Волинської ОДА (2005-2007), екс-нардепа і радника президента Віктора Ющенка.

Стемковський у 2010-2011 рр. був керівником Центру муніципальних реформ «Луцьк-1432», співзасновником якого є той самий Бондар.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа