<

У луцькому СІЗО вбили ув’язненого – [Оновлено]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:34 | 7.05.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Уночі з 6-го на 7-ме травня в луцькому СІЗО між двома ув’язненими, які перебували в одній камері, виник конфлікт, у результаті якого 44-річний чоловік отримав тілесні ушкодження й помер. У слідчому ізоляторі триває перевірка.

Про це повідомляє ВолиньPost, посилаючись на власні джерела.

Інформацію підтвердив головний спеціаліст у зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Мирослав Демків

Відомо, що у 02:45 7 травня надійшло повідомлення про те, що ув’язнений з камери №76 потребує допомоги. У камеру прибув черговий фельдшер. Утім, першочергові заходи результату не дали. На місце прибула «швидка», медики якої в 03:20 7 травня констатували смерть ув’язненого. 

Померлий – чоловік 1975 року нароження, неодружений, раніше судимий. У СІЗО перебував з липня 2017 року. Відбував покарання за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (йдеться про злочини, пов’язані з наркотиками).

Працівники СІЗО повідомили про інцидент повідомили в Луцький відділ поліції та прокуратуру. Наразі триває перевірка.

Згодом у прокуратурі Волині повідомили, що у луцькому СІЗО вбили раніше судимого 44-річного уродженця Хмельницької області.

Попередньо встановлено, що між двома ув’язненими, які перебували в одній камері, уночі виник конфлікт, у результаті якого чоловік отримав тілесні ушкодження й помер.

Тривають першочергові слідчі дії, встановлюються усі обставини події. За даним фактом Луцьким ВП ГУНП у Волинській області внесені відомості до ЄРДР за ч.2 ст.121 ККУ.

У ході перевірки прокурори також нададуть оцінку діям працівників слідчого ізолятора, в тому числі щодо вчасності виявлення та локалізації конфлікту та достатності наданої ув’язненому медичної допомоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця