<

У Луцькому районі лісівники виявили залишки розчленованого оленя, поліція відкрила кримінал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 3.03.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Залишки розчленованої тварини під час рейду 2-го березня, виявили працівники державної лісової охорони ДП «Ківерцівське ЛГ». За фактом незаконного полювання слідчі розпочали кримінальне провадження. 

Браконьєри забрали тушку, залишивши на місці лише шкіру та голову, – повідомляє пресслужба лісівників.

Ймовірно, олень благородний – із тих дев’яти особин, які нещодавно були випущені лісівниками для проживання у вільному середовищі з воротнівського вольєра.

Хто і навіщо свідомо знищує тварин, призначення яких у місцевих лісах має винятково рекреаційну мету, встановить слідство.

“Сподіваємося також на завершення розслідування справи щодо вбивства 7 ланей, які мешкали у вольєрі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ».

На щастя, за фактом вбивства оленя сьогодні вдалося напрацювати певну доказову базу. Зокрема державною лісовою охороною було зафіксовано та ідентифіковано два автомобілі, власники яких можуть бути причетні до цього випадку браконьєрства”, – інформують в управлінні.

З метою встановлення часу та причин смерті знайдені залишки тварини направили на проведення судово-медичної експертизи, – зазначають у поліції Волині.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне полювання. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1,7 тис. грн. до 3,4 тис. грн. або громадських робіт на строк від 160 до 200 годин, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Досудове розслідування триває. 

Увага, фото 18+




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер