<

У луцькому кафе потруїлись люди: на обладнанні виявили сальмонелу, у працівників – стафілокок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:51 | 4.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Після масового отруєння людей у луцькому кафе «Базилік», що на вул. Кравчука провели розслідування, в результаті якого встановлено, що причиною спалаху є сальмонела.

Факторами передачі послужили суші з використанням сирого морського окуня, котрий був придбаний у торговому комплексі «Пасаж» без супровідних документів, інформує Волинський обласний лабораторний центр.

До того ж обставинами, що сприяли виникненню спалаху, був незадовільний санітарний стан приміщень кухні, порушення умов зберігання сирої та готової продукції, порушення технології приготування страв, недотримання правил особистої гігієни працівниками харчової потужності.

При дослідженні змивів з обладнання, інвентарю, посуду виділені бактерії групи кишкової палички в 72 %, стафілокок – в 2,5 %.

Персонал закладу обстежений на патогенну мікрофлору, у 9 з них виявлено стафілокок, а в офіціантки кафе – сальмонелу, яка не була ідентична культурі сальмонели, виділеної від хворих. Працівники, котрі є носіями сальмонели та стафілококу, відсторонені від роботи для проведення лікування та контрольних обстежень.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів, дезінфекцію із лабораторним контролем її якості.

Заклад почав працювати 30 серпня.

Нагадаємо, 15-16 серпня у луцькому кафе «Базилік» отруїлися вісім людей, з них троє – діти. У всіх захворілих відмічалися виражені розлади травлення, підвищення температури тіла до 39- 40°С.




коментарів: 2
  1. То ті які не так давно отримали табличку Інспектор Рекомендує! від телевізійників 1+1? Перехвалили певно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер