<

У Луцького терориста Кривоша під час затримання вилучили ще й холодну зброю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:29 | 1.08.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Під час проведення затримання у Максима Кривоша, окрім вогнепальної зброї та гранат, вилучили ще й холодну зброю.

Про це під час брифінгу заявив начальник слідчого відділу управління СБУ у Волинській області Олександр Хитрик, – передає Волиньпост.

За його словами, на сьогодні уже провели низку експертиз, що стосуються предметів, які можуть належати до зброї.

«Під час проведення затримання у Кривоша вилучили ще деякі предмети, що являють собою холодну зброю. Передбачаю, що в процесі досудового розслідування повідомлення про підозру змінять. Передбачаю, що будуть додавати ще певні епізоди його діяльності», – сказав Хитрик і додав, що днями очікують перші результати балістичної експертизи щодо зброї, із якої стріляв Кривош.

Додамо, що Олександр Хитрик повідомив також, що СБУ перевірить слова, які Кривош говорив журналістам, під час судового засідання, на якому йому обирали міру запобіжного заходу.

Сам же Максим Кривош під час суду зауважив, що у нього немає спільників. Наголосив, що може пройти детектор брехні для підтвердження цієї інформації.

Нагадаємо, нещодавно у засобах масової інформації з’явилася версія про те, що Максим Кривош, який 21-го липня захопив автобус «Краснилівка – Берестечко» у центрі Луцька, перед тим, як здатися, нібито роздав заручникам гроші.

Пасажири ж розповіли, що купюри були, утім – сувенірні.

У коментарі ВолиньPost адвокат Максима Кривоша Сергій Тиможинський розповів, що мав розмову на цю тему зі своїм підзахисним. Той, мовляв, підтвердив наявність у нього в той день купюр і те, що пропонував їх декому із присутніх в автобусі, але запевнив, що купюри були сувенірними.

До слова, на запитання про те, на яких умовах здійснює захист, Сергій Тиможинський відповів, що сам Максим Кривош не оплачує його адвокатські послуги. Натомість правові послуги, які надає Тиможинський, оплачує держава, оскільки захист адвокат здійснює за дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області.

Також, під час брифінгу Олександр Хитрик повідомив, що сам Максим Кривош не може достеменно сказати, чому захопив автобус і взяв у заручники людей.

«Особа спілкується за посередництвом захисту. Вичерпних доказів пояснення своєї позиції і вчинків наразі Кривош не дає», – відзначив він.

Начальник відділу прокуратури області Вадим Старчук додав, що на сьогодні провели чималий об’єм слідчих дій, однак процес затягнеться, зокрема через велику кількість експертиз, котрі ще потрібно провести.

Нагадаємо, у вівторок вранці, 21-го липня, надійшло повідомлення про те, що у центрі Луцька невідомий захопив автобус із заручниками, при собі має вибухівку та зброю. Лише майже о десятій годині вечора вдалося звільнити всіх 13 пасажирів автобуса.

23-го липня Максиму Кривошу обрали міру запобіжного заходу – 60 днів тримання під вартою без права внесення застави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок