<

У Луганську на окупованій території обшукали храм ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:22 | 7.04.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

4-го квітня в Управління Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору Української Православної Церкви (Православної Церкви України) м. Луганська, які знаходяться на окупованій території були проведені обшуки.

Про це в суботу, 6-го квітня, повідомив керуючий Луганською єпархією ПЦУ, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій (Яворський) у фейсбук.

З телефонної розмови з секретарем єпархії прот. Анатолієм Назаренко, який знаходиться у Луганську стало відомо, що в рамках проведення операції “СТОП-ТЕРРОР” службами “боротьби з економічними злочинами” так званої “ЛНР” під час обшуку були вилучені: церковна та українська символіка, церковні книги та книги національного змісту, офіційне листування. Також були вилучені робочі компьютери.

Крім цього обшуки були проведені в приватних оселях священнослужителів, а саме у приватному будинку прот. Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова.

На сьогоднішній день проводяться слідчі дії по відношенню до обох священнослужителів та допити по 5-6 годин. Священнослужителям рекомендовано не покидати місто.

Звершувати богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі не заборонено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа