<

У Луцькому зоопарку вигодували мавпеня, від якого відмовилася мама

15:12 | 15.05.2023 / Новини / /
Перегляди
166
/ Коментарі відсутні

У Луцькому зоопарку показали мавпеня капуцина-плакси, яке народилося в жовтні 2022-го. Від малюка відмовилася матір, його вигодували працівники зоопарку.

Мавпеня назвали Деміком, пише Суспільне.

Як розповіли у зоопарку, після пологів самиця жодним чином не проявила до малюка цікавості. Коли мавпеня пролежало у вольєрі три години працівники забрали його від батьків.

Під опіку капуцина взяли працівниці відділу приматів. Через постійні відключення світла вони почергово забирали Деміка до себе додому. Малюка, як і людських дітей, годували кожні три години з пляшечки, робили масаж і стежили за температурою тіла.

Також працівники зоопарку допомагали Деміку розвивати інстинкти. У природі новонароджений примат постійно тримається за спину матері.

У зоопарку зробили її імітацію:”На пляшку, де постійно змінювали воду на теплу, натягнули махрову шкарпетку. Це повторювало вигин тіла самиці, тож новонароджене на ній доволі часто й спало. Коли маля підросло і відпала потреба у додатковому теплі, цей “пристій” замінили на м’які іграшки”.

“Наразі мавпеня, якому скоро виповниться сім місяців, уже перемістили у вольєр поруч із батьками. Примати звикають до запахів одне одного, мама почала трохи проявляти інтерес до сина”, – зазначили у зоопарку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер