<

У Лондоні побачили “руку Кремля” у діях російських фанатів на Євро-2016

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:42 | 19.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Серед нападників помітили співробітників російських силових структур.

Вищі урядовці Великобританії вважають, що до дій російських фанатів на матчах Євро-2016 причетний Кремль, пише The Guardian з посиланням на високопоставлені джерела, – пише Корреспондент.

Як пише газета, “значну кількість учасників нападів на британських та інших уболівальників у Марселі та Ліллі упізнали як співробітників російських силових структур, а санкціоноване Путіним хуліганство є продовженням російської гібридної війни”.

Урядові експерти вважають, що своїми діями російські фанати повинні були продемонструвати співвітчизникам “російську силу”, яка протистоїть всьому світу.

Видання уточнює, що довести зв’язок Кремля з фанатами складно, однак на нього вказує “факт” причетності деяких фанатів до силових структур, також газета зазначає скоординованість дій російських уболівальників, наявність у них спортивних кап, рукавичок для рукопашного бою і бандан.

У статті також згадали про фотографії 2010 року, на якій зображені Володимир Путін і глава Всеросійського об’єднання вболівальників Олександр Шпригін, видворений з Франції за “потенційну загрозу”.

Раніше Путін прокоментував випадки бійок за участю російських фанатів у Марселі, назвавши їх “повним неподобством”. “Я, правда, не знаю, як 200 наших уболівальників віддубасили там кілька тисяч англійців, не розумію”, – заявив російський президент.

Раніше французький суд засудив трьох російських уболівальників до тюремних термінів за участь у заворушеннях у Марселі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер