<

У Локачах судили поліцейського, який вигадував історії про п’яних хуліганів

20:08 | 26.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
1304
/ Коментарі відсутні

Локачинський районний суд визнав колишнього працівника поліції винним у службовому підробленні і несанкціонованій зміні інформації в комп’ютерних мережах Національної поліції України.

Про це йдеться у вироку суду від 24-го квітня, пише Главком.

Обвинувачений працював у патрульній поліції. З метою штучного завищення показників своєї діяльності він вносив у документи неправдиву інформацію про притягнення до адміністративної відповідальності неіснуючих громадян, зазначаючи недостовірні анкетні дані. Це він робив у період з кінця листопада 2021-го і до 22 лютого 2022 року.

Після вторгнення військ рф в Україну і деякої паузи поліцейський повернувся до підроблень наприкінці червня минулого року і займався цим до середини липня.

Загалом він склав фейкові адмінпостанови на 36 осіб. Неіснуючих громадян зазвичай притягували до відповідальності за куріння сигарет, розпивання пива і крики чи співи у вечірній час у публічних місцях, наприклад, на зупинці транспорту.

Підроблені постанови обвинувачений передавав черговим працівникам поліції, які, нічого не підозрюючи, вносили дані про виявлені порушенні до системи “Інформаційний портал Національної поліції України”.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю, розкаявся у скоєному. Враховувався також його молодий вік і відсутність судимостей, позитивні характеристики.

За сукупністю злочинів суд призначив три роки позбавлення волі із забороною на один рік обіймати будь-які посади в правоохоронних органах. Водночас засуджений звільняється від відбування основного покарання із випробувальним строком один рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер