<

У Львові зробили суботу та неділю робочими, щоб оминути «карантин вихідного дня»: на ринку – конфлікт між поліцією та підприємцями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:30 | 14.11.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ коментарі 2

До 30-го листопада влада Львова зробили суботу і неділю робочими днями. У ці дні, згідно з рішенням, дозволено працювати всім закладам, які обмежує «карантин вихідного дня».

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий у фейсбуці.

Згідно з постановою Львівського виконкому, суботу та неділю визначили робочими днями до 30-го листопада. У ці дні закладам, які підпадають під обмеження карантину вихідного дня, дозволено працювати за правилами карантину будніх – з 7:00 до 22:00.

Дозволяється працювати закладам громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортзалам, фітнес-центрів та ринків.

Також Львівський виконком звернувся до Кабінету міністрів з проханням скасувати постанову про введення загального карантину та карантину вихідного дня, ухвалене 11-го листопада, як “неконституційне і завдає шкоди малому і середньому бізнесу”.

У той же час, поліція Львівської області закликала суб’єкти господарської діяльності дотримуватися карантинних вимог.

Так, від вечора 13-го серпня до ранку понеділка поліцейські Львівщини проведуть ряд заходів щодо виявлення порушень  карантинних обмежень.

«Протягом цих вихідних правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, проводитимуть  профілактичні бесіди та реагуватимуть на порушення карантину. Ми усі повинні усвідомлювати, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні дуже складна, і від кожного з нас залежить, якою буде ситуація та з якими втратами ми вийдемо з карантину. Звертаємося до всіх суб’єктів господарювання, зокрема, власників  ресторанів, торгових центрів, із закликом неухильно дотримуватися карантинних вимог, а громадян просимо користуватися індивідуальними засобами захисту та уникати скупчень людей», – наголосив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець

Варто зазначити, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду.

Своєю чергою міністр Охорони здоров’я Максим Степанов відреагував на скасування вихідних у Львові та зазначив, що таке рішення не допоможе уникнути карантину.

Про це він заявив в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, – передає Сьогодні.

“Вони б ще перейменували суботу та неділю, тому що у нас в постанові з нуля годин суботи до нуля годин понеділка”, – сказав він.

За словами чиновника, у постанові Кабінету Міністрів йдеться не про вихідні, а про період часу з півночі суботи до 00:00 понеділка. Тому рішення Львова скасувати вихідні не допоможе уникнути карантину вихідного дня.

Тим часом 14-го листопада о 10:00 на ринку «Галицьке Перехрестя», що знаходиться на вул. Б. Хмельницького у Львові, відбувся конфлікт між підприємцями та поліцією, повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці координатор ГО «Варт-1» Ігор Зінкевич.

«Відбувається конфлікт щодо роботи і карантинних обмежень між поліцією та працівниками ринку», – йдеться у повідомленні.

Причини конфлікту уточнюються.

Поліцейські зазначають, що перевіряють усі повідомлення про порушення правил карантину на Львівщині.

За їхніми даними словами, станом на 11:00 сьогоднішнього дня до поліції Львівщини надійшло 11 повідомлень про порушення правил карантину. Правоохоронці реагують на усі такі повідомлення – проводять профілактичні бесіди, а у випадках, якщо громадяни чи керівники суб’єктів господарювання не припиняють правопорушення – притягують їх до передбаченої законодавством відповідальності. Зокрема, складають адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Проте скільки складено протоколів не повідомляють. 




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа