<

У Львові судили чоловіка, який носив футболку з радянською символікою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:23 | 27.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
14
/ коментарі 32

Галицький районний суд виніс вирок 22-річному львів’янину, який використовував комуністичну символіку. Владиславу Болотнікову присудили 1 рік обмеження волі умовно. Про це у коментарі Суспільному повідомив прессекретар Галицького суду Павло Береза.

Засідання відбулося 24-го березня, – повідомляє Суспільне.

Чоловіка обвинувачували у правопорушенні за ч.1. статті 436 КК України — виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Йому загрожувало п’ять років в’язниці.

“Прокурор просив визнати винним у ч.1 ст. 436 КК України та обрати покарання — 1 рік позбавлення волі без конфіскації майна і застосувати статтю 75 КК України та звільнити від відбування покарання з випробуванням”, — розповів речник суду Павло Береза.

Окрім цього, з обвинуваченого стягнули 1961 грн на користь держави за проведену експертизу футболки, у якій був чоловік.

До слова, чоловіка затримали восени минулого року. Тоді він гуляв містом у футболці із написом “СССР” та зображенням п’ятикутної зірки з серпом та молотом. Інцидент трапився 8 вересня біля кафе у проїзді Крива Липа. У той вечір юнака за використання комуністичної символіки затримав перехожий. Він викликав поліцейських.




коментарів: 32
    • трьохчлен, а шо тобі більше не подобаеться в ссср – своечасні зарплати, бескоштовні квартири, четверта економіка еуропи чи відсутність піндосівського керівництва ?

      • 150рублів(якщо по курсу то десь 180 доларів) це зарплата? Тотальный дефіцит, черги, масовий алкоголізм(одеколон, денатурат), відсутність пенсії для літніх людей. Ага, прям мрію повернутись)

        • а, зрозумів ! більше тобі не подобалась совкова медицина – мабудь вона тебе недолікувала…співчуваю

          • Ага, особливо багаторазові шприцы з вічно тупими голками і стоматологічні крісла які більше нагадували знаряддя для тортур….

          • ну, не сумніваюсь, шо твою шкіру радянська гілка не візьме..як і свідома…

        • Ціни були в копійках. Тому заробітна плата у 180 $ була, на той час, достойною. На теперішній час не всі мають навіть 100 $. Також, не всі люди вживали алкоголь…або, як кажете, одеколон (мабуть, ви з власного досвіду, як справжній поціновувач таких напоїв, ностальгічно згадуєте цей чоловічий парфум). А тепер підрахуйте пенсію станом на 2021 рік, вартість комунальних послуг і цін на продукти… По-моєму, не так то і чудово зараз

          • Мінімалка на сьогодні становить 170$ чистими. Менше ніж мінімалка при повній ставці ніхто не заробляє. При совкові мінімалка була 60 рублів, якщо я не помиляюсь

          • рахуй як тобі бажаеться, але не було ані бомжив, ані наркоманив, і заплатити за комуналку – ніхто тих платежів майже не помічав. А от безкоштовні або за копійки піонер.табори, санаторіі для пенсіонерів, пенсія, на яку можна було жити – оце всі бачили. Ти Олежка там не жив, тому слухати тебе не цікаво

          • Ну і розкажи, які ж при совкові були пенсії, і колиїх почали нараховувати? Тільки чесно.

          • І ще розкажи про тисячі покалічених ветеранів війни, які після війни не маючи ні рідних ні засобів для існування жили і побирались на вулицях міст,(ще їх тоді називали самоварами) і в 50-тих дивним чином кудись зникли з цих вулиць.

      • Ти не підскажеш, в чому причина, що цей куточок раю на землі, який ти так поетично описуєш, так швидко спочив у бозі. Зрештою, те що ти так взахльоб описуєш реально існувало років 15.

        • А перед цим було 60 років знущань та репресій. Моя родина в повній мірі “насолодилася” цим періодом історії. Не доведи Господи щоб подібне знову повторилось.

          • ну то не треба було стріляти в спину вчителям і лікарям, і не було б “а нас за шо”, хе-хе

          • Байки про розп’ятих хлопчиків чув, про снігерів, яких вбивають українці бо вони з Росії прилетіли чув, про розстріляні автобуси з мирними сєпарами, що їхали на майдан чув, про поїзди дружби в Крим чув, а от про розстріляних в спину вчителів і лікарів ще не чув. Розкажи но детальніше, що ви там знову навидумували.

          • список дітей вбитих “героями” знайти неважко

      • Ти не підскажеш, в чому причина, що цей куточок раю на землі, який ти так поетично описуєш, так швидко спочив у бозі. Зрештою, те що ти так взахльоб описуєш реально існувало років 15

        • підкажу. Такі комуністи, як Кравчук, вирішили бути царями, а інши, які керували побудованими народом підприемствами, вирішили іх привласнити, ну а народу казки про другу хранцію. Коротше, менталітет хохлов переміг розум. Ну а зараз шо залишаеться – розповідати про “реально існувало років 15”, і чекати, поки вимруть ті, хто бачив, як воно було насправді

          • о, пройшов “свободу слова”, сорри

          • От бачиш:) , а при совкові, якби ти проти тодішнього режиму щось написав неугодне, то вже би десь на сибірі в каменеломні довбав би каміння кіркою, а в сучасній Україні ти в безпеці, спиш собі спокійно і ніщо тобі не загрожує. :)

          • угу, зараз “свобода слова” компенсуеться “свободою слуха”, це тобі любий шахтар і пенсіонер скаже…

  1. Ще трохи і страшно буде зубну пасту Аквафреш купувати адже там не важко помітити кольори російського стяга

  2. Все правильно. Починається з такого маленького а закінчується війною. Не в футболці справа а в мозгах

  3. Проросійська вата(любителі ссср) тепер змушені, для маскування, штудіювати украінську мову. Це позитивний момент, бо, спілкуючись російською, вони наражались на прихід руського міра в іхні оселі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця