<

У Львові посилюють карантин до 12 квітня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:19 | 31.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Через різке збільшення кількості хворих та госпіталізацій у Львові комісія з надзвичайних ситуацій продовжила посилений карантин до 12-го квітня та встановила нові обмеження.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, – передає Громадське.

За його словами, від завтра, 31 березня, громадський транспорт переходить у режим спецперевезень. Також у Львові скасовують безоплатний проїзд усіх пільгових категорій.

Щодо магазинів непродовольчих та будівельних товарів, то вони працюють лише навинос та за попереднім замовленням. Робота всіх ринків заборонена.

Також комісія відтермінувала відкриття літніх майданчиків ресторанів і кафе до 12 квітня. Під забороною проведення всіх масових заходів. Заклади харчування подовжують працювати лише навинос та на адресне доставлення.

Міська влада закликає всіх підприємців перевести своїх працівників на дистанційний режим роботи, якщо це можливо.

Що там із дитсадками?

Школи продовжують навчання у дистанційному режимі. Окрім того, всі дитячі садки переходять у режим чергових груп для дітей, батьки яких працюють.

На питання, як саме садочки визначатимуть, кого приймати, Садовий пояснив нам, що міська влада «не може поставити наряд поліції біля кожного дитсадка» і не вимагатиме довідки про роботу батьків. Адже тоді, мовляв, буде «елемент корупції».

«У кожному садочку й так знають, яка ситуація (з роботою батьків — ред.). Просто ми мінімізуємо кількість дітей, які можуть бути у садочках. І там переважно перебувають діти, чиї батьки працюють. Це вже є відповідальність батьків, щоб вони з розумінням поставилися до ситуації», — зазначив мер.

«Епіцентр» та McDonald’s закриваються

Окрім того, за поданням поліції через порушення карантину комісія з надзвичайних ситуацій призупиняє роботу таких закладів:

  • «Епіцентр», вул. Б. Хмельницького, 188;
  • магазин «Єва», просп. Чорновола, 1;
  • McDonald’s, просп. Шевченка, 7;
  • паб «Братиська», вул. Січ. Стрільців, 3;
  • бар «Гребуче Ябко», вул. Староєврейська, 20;
  • ресторан «Йокі», вул. Гнатюка, 12а;
  • нічний клуб «Малевич», просп. Чорновола, 2.

Як давно львів’яни у локдауні?

З 19 березня там запровадили посилений карантин через погіршення ситуації з COVID-19. Посилення мали тривати до 28 березня. Учні молодших класів пішли на канікули, а старші класи продовжили дистанційне навчання. Усі масові заходи довелося скасувати.

Також припинили роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики. У торгових центрах працюють лише продуктові магазини, аптеки та зоомагазини. Салони краси та спортивні зали працюють за індивідуальним попереднім записом.

Садовий пояснював, що динаміка госпіталізації важких хворих не зменшується, тому потрібно «перервати ланцюжок захворювання». За його словами, за час посилених обмежень місцева влада облаштує додаткові місця в лікарнях.

Ситуація з коронавірусом у Львові

Станом на 30 березня у Львівській області зареєстрували 102 837 підтверджених випадків захворювання на COVID-19; за останню добу — 961 випадок, з них у Львові — 502, зазначає міськрада.

У закладах Львова на стаціонарному лікуванні з пневмоніями перебуває 1 017 людей, із них 940 пацієнтів із COVID-19, у реанімаційному відділенні — 68 людей, на ШВЛ — 25.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця