<

У Львові п’яного водія оштрафували на 71 тисячу гривень згідно нового закону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:50 | 18.03.2021 / Новини / , , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

У Львові п’яного водія оштрафували на 71 тисячу гривень за новим законом, що збільшує штрафи, зокрема, за водіння в п’яному вигляді.

Про це повідомляє Perepichka News у своєму телеграм-каналі, – передає УНІАН.

Зазначається, що водія оштрафували на 20 400 гривень за те, що він керував автомобілем без права управління. До цього ж він отримав штраф за водіння в нетверезому вигляді (51000 гривень штраф, 10 років позбавлення прав, а суд ще зможе конфіскувати автомобіль). Загалом вийшло 71400 гривень.

Про штрафи першим водіям-порушникам за новим законом розповів на своїй сторінці у фейсбуці і заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його даними, у селі Чайки, Київської області чоловіка позбавили права керування, проте він зухвало сів за кермо знову.

«Та непоміченим йому залишитися не вдалося. Патрульні Київщини порушення виявили й притягнули чоловіка до відповідальності, яка передбачена ч. 4 ст. 126 КУпАП – штраф у розмірі 20400 гривень. Зазначу, що раніше за вказане адміністративне порушення передбачався штраф – 510 гривень», – написав він.

Інший інцидент стався у Рівному, де водій ще навіть не отримував водійське посвідчення, а вже сів за кермо, порушив ПДР і отримав постанову від патрульних.

«Нехай цей випадок буде для нього хорошим уроком. Він отримав штраф згідно з ч. 2 ст. 126 КУпАП. Раніше штраф за таке порушення був 510 гривень, а відсьогодні стягнення накладається у розмірі – 3400 гривень», – зазначив Білошицький.

Нагадаємо, закон про підвищення штрафів за порушення ПДР набере чинності 17 березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер