<

У Львові 407 бандуристів встановили рекорд України, одночасно виконуючи твори Шевченка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:12 | 10.03.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Національний рекорд встановили у Львові на честь 205-річчя від дня народження Тараса Шевченка: 407 бандуристів одночасно виконали твори Кобзаря, покладені на музику.

Про це повідомляє Укрінформ.

“У 2016 році у Херсоні встановили рекорд України, тоді зібралось 132 бандуристи. Сьогоднішній результат у Львові перевершив цей рекорд майже в три рази. Рекорд України встановлено”, – зазначив представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

Сертифікат про встановлення рекорду вручили голові Львівської ОДА Олегу Синютці.

Понад 30 ансамблів бандуристів зі Львова та області зібрались біля пам’ятника Шевченку в обласному центрі. До виконання творів на слова Шевченка долучились солісти Назар Савко, Назар Лозинський та Петро Радейко, а також хорова капела «Дударик». Партитури для проекту написав відомий український композитор Іван Небесний.

“Україна – це там, де говорять і співають українською, де є могили наших пращурів, де “Отче наш” звучить українською і де українською звучить непереможне Шевченкове слово: “Наша дума, наша пісня не вмре, не загине…”, – зазначив Синютка.

Над містом чотирьохсотголосо прозвучали “Заповіт” та “Реве та стогне Дніпр широкий”.

Також сьогодні у Львові перед входом у міську Ратушу відкрили виставку «Шевченко молодий»: 15 портретів, серед яких 4 автопортрети.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер