<

У Львівському ветуніверситеті викрили нарколабораторію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:21 | 1.09.2020 / Новини / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

У Львові поліція викрила групу осіб, які організували нарколабораторію у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького.

Виробництвом метадону займався завідувач лабораторії. Товар збували через кальян-бар. Загалом затримали чотирьох підозрюваних, – пише видання Zaxid.net.

Як повідомила ввечері 31 серпня прокурор Львівської області Ірина Діденко, група осіб виготовляла метадон і збувала його поштою по всій Львівській області.

«За один раз виготовлялась партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику «метадон». Це при тому, що доза 1 грама на «чорному ринку» сягає від 600 грн. Збувався «товар» через спеціально створений інтернет-магазин. Фігуранти надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки», — написала Ірина Діденко.

Як повідомили у прокуратурі, затримали чотирьох львів’ян: організатора – співвласника львівського кальян-бару, завідувача лабораторії одного з львівських вишів (хіміка, який виготовляв наркотичний засіб) та двох працівників кальян-бару, один з них адміністрував сайт, інший – фасував і розповсюджував наркотик.

За інформацією слідства, зафіксували виготовлення майже 3 кг метадону ціною понад 1,8 млн грн. Зловмисників затримали 31 серпня під час реалізації ще понад 1 кг ціною близько 700 тис. грн.

Правоохоронці наголошують, що лабораторію з виготовлення метадону у Львові задокументували вперше. Це напівсинтетичний наркотик, заборонений у всіх країнах через високу смертність. Виробники його самі не вживали, але розповсюджували по усій Львівщині серед наркозалежних. Партії для продажу зазвичай були малі – від одного до кількох грамів.

Ні поліція, ні прокуратура не називає вишу і закладу, які фігурують у справі, але з власних джерел ZAXID.NET дізнався, що підозрюваний — завідувач лабораторії електронної мікроскопії однієї з кафедр університету ветмедицини. Заклад, що допомагав продавати наркотик, – кальян-бар «Хаббл Баббл». Найближчим часом усім причетним оберуть запобіжний захід.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер