<

У Києві викрили підпільну типографію, де друкували фейкові ПЛР-тести і COVID-сертифікати. За місяць заробляли 3 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 12.11.2021 / Новини / /
Перегляди
267
/ 1 коментар

Правоохоронці викрили підпільну типографію, яка пропрацювала рік. Там друкували фейкові результати ПЛР-тестів на коронавірус та свідоцтва про вакцинацію.

За даними слідства, схему організували троє мешканців Київської області. Вони орендували під «офіс» дві квартири у Києві, де й влаштували типографію, повідомляє СБУ та Офіс генпрокурора.

В СБУ кажуть, що схема проіснувала майже рік. Щодня зловмисники виготовляли до 20 підроблених документів. За попередніми підрахунками, її місячні обороти були 3 мільйони грн.

Оголошення про послуги розміщували у Telegram-каналі, а готові документи, як кажуть правоохоронці, відправляли поштою.

Для надання документам достовірного вигляду на них наносили QR-коди, який після зчитування переводив на фіктивний сайт медзакладу.

Фейковий ПЛР-тест коштував 750 грн, а сертифікат про вакцинацію дорожче — 4500 грн. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання зловмисників та за адресами типографії. Там вилучили комп’ютерну та оргтехніку, понад 70 печаток і штампів медичних закладів, бланки суворої звітності медичних установ, а також приблизно 500 тисяч грн та 12 тисяч доларів.

Розслідування триває за ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу. Наразі мають оголосити підозри та обрати запобіжний захід.




один коментар
  1. “Типографія” українською, звучить як “друкарня”. Тільки й всього. Важко?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа