<

У Києві протестуватимуть гірники та незалежні профспілки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 18.07.2016 / Новини /
Перегляди
4
/ 1 коментар

20-го липня у Києві протестуватимуть гірники та незалежні профспілкио.

О 8:30 учасники акції протесту зберуться на Бессарабській площі (біля магазину «Рошен», вул. Хрещатик, 29/1). Організатор акції – Незалежна профспілка гірників України.

Заплановано, що зранку біля Міненерговугілля на відкритому просторі відбудеться Рада голів НПГУ. На її порядку денному будуть розглянуті, зокрема питання: про критичний стан у паливно-енергетичному комплексі України через відсутність чіткої енергетичної стратегії країни, припинення державної підтримки вугле- і торфодобувних підприємств, незбалансованість цін, систематичну заборгованість із зарплат, безпідставне закриття шахт; про необхідність терміново ухвалити законопроект №4744 «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» (щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції)».

Потім розпочнеться акція протесту, яку підтримають трудівники з інших галузей, а також небайдужі громадські організації. Солідарні з гірниками лідери та активісти КВПУ, у тому числі Вільної профспілки залізничників України, Вільної профспілка медичних працівників України, профспілки бортпровідників України, металургів. Далі всі ходою вирушать від Міненерговугілля по вулиці Хрещатик до Кабінету міністрів України. Від Кабміну учасники акції повернуться до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

В акції протесту братиме участь близько 1000 осіб. Вона триватиме з 8:30 до 20 години. Водночас частина активістів разом з групою підтримки членів незалежних профспілок та громадських організацій продовжуватимуть безстрокову акцію протесту під стінами Міненерговугілля та Кабміну до повного вирішення висунутих вимог.

Серед вимог протестувальників:

1. Введення мораторію на закриття державних шахт та скорочення робочих місць.

2. Повне погашення заборгованості із заробітної плати та обов’язкових виплат.

3. Негайне відсторонення від займаних посад осіб, причетних до тінізації ПЕК, та викорінення із Міненерговугілля «смотрящих».

4. Формування міжвідомчої робочої групи з питань стабілізації ситуації на підприємствах вугільної промисловості та ПЕК і розробки невідкладних заходів, спрямованих на відновлення виробничого потенціалу підприємств Донбасу, збереження існуючої інфраструктури, вирішення проблем зайнятості та збереження робочих місць.

5. Забезпечення пріоритетної реалізації генеруючим підприємствам вугілля, виробленого державними шахтами, та недопущення реалізації вітчизняним електростанціям за демпінговими цінами нелегально видобутого вугілля (з копанок).

6. Вжиття заходів для зниження залежності від вугілля, що постачається з окупованих територій, РФ та ПАР.

7. Забезпечення необхідних виплат працівникам вугледобувних підприємств, які виконують військовий обов’язок у зоні проведення АТО.

8. Формування за участю профспілок та інших громадських організацій контрольно-консультативного органу з питань використання бюджетних коштів, державної власності, кадрових рішень, управління корпоративними правами, підготовки нормативно-правових та законодавчих актів, змін організаційної та організаційно-штатної структур, які здійснюються керівництвом Міненерговугілля та підпорядкованими йому підрозділами.

9. Відміна введених з 1 липня 2016 р. цін на газ і комунальні послуги, як економічно необґрунтованих.

10. Ухвалення Закону України №4831-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності та реорганізації фондів соціального страхування», проект якого зареєстрований у Верховній Раді 29.06.2016 р.

11. Осучаснення усіх раніше призначених пенсій.

12. Відмінити обмеження пенсійних виплат працюючим пенсіонерам.

13. Повернення незаконно відібраних шахтних полів.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок