<

У Києві збудують веломагістраль довжиною майже 5 км

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:22 | 17.08.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

У Києві вздовж Набережного шосе збудують новий веломаршрут довжиною орієнтовно 4,8 км.

Як повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації із посиланням на КК «Київавтодор», веломагістраль побудують між Поштовою площею і мостом Патона уздовж зеленої зони на місці демонтованої трамвайної колії, розповідає Громадське.

«Окрім самої велодоріжки, яку виконають із асфальтобетону, там з’являться велопарковки, навігація, LED-освітлення. Пропонується, що світлодіодні покажчики напрямку руху будуть виконані за технологією LED-каміння. Це буде один із наймасштабнішних проектів створення велоінфраструктури у столиці», — розповів генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Уздовж веломаршруту встановлять майданчики для відпочинку із затінком, облаштують пішохідну прогулянкову зону, яка буде відокремлена від велочастини. Тротуар буде виконано з ФЕМ-мощення. Якщо транспорт пошкодиться — велосипедист зможе його самостійно полагодити, оскільки на велодоріжці влаштують укомплектовану «вуличну майстерню» (станцію ремонту).

Роботи із проектування виконуватиме ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту» (м. Харків). Компанія стала переможцем тендеру у системі ProZorro. Робочий проект у повному обсязі має бути виконаний проектантом у квітні 2020 року.

Нагадаємо, 25 травня у Києві відбулася церемонія відкриття пішохідного мосту між Аркою дружби народів та Володимирською гіркою. Його будівництво обійшлося у понад 400 мільйонів гривень.




один коментар
  1. Краще б Русанівський міст обладнали для безпечного пересування. Там реально стрьомно ходити – між тобою і Дніпром місцями лежить дірявий лист сталі… А поручні теж не відрізняються надійністю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок