<

У Києві затримали шахраїв, які продавали мандат нардепа за 1,5 мільйона євро

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:51 | 27.11.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Києві затримали двох чоловіків, які обіцяли жінці за 1,5 мільйона євро допомогти в отриманні мандата народного депутата.

Про це повідомляє поліція Києва.

«У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень, розпочатих ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, працівники слідчого управління поліції Києва спільно з представниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили двох чоловіків, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти 1 500 000 євро. У таку суму фігуранти оцінили свої «послуги» з вирішення питання в отриманні мешканкою столиці мандата народного депутата», – йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, шахраї запропонували свої «послуги» жінці, яка бере участь у конкурсі на заміщення посади на державній службі. Проте пропозиція викликала у клієнтки сумніви, і вона заявила у відповідні служби.

Начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Києва Максим Асланов розповів, що зловмисників затримали після передачі першого траншу у розмірі 750 000 євро, що відбулася в районі станції метро «Чернігівська».

За його словами, фігуранти, 1973 та 1951 років народження, мешкають у Києві, раніше судимі за різні злочини. Причому, старшого чоловіка правоохоронці місяць тому затримували за скоєння аналогічного злочину – він пообіцяв за 150 000 доларів посприяти у призначенні на посаду голови однієї з райдержадміністрацій. Зловмиснику суд обрав запобіжний захід тримання під вартою та визначив заставу близько 154 000 гривень, яку він сплатив та опинився на волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа