<

У Києві затримали чоловіка, який намагався підірвати міст: подробиці інциденту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:26 | 19.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Києві 18-го вересня чоловік погрожував підірвати міст Метро. Силовики перекривали міст та червону гілку метрополітену, провели штурмову операцію. «Підривником» виявився 42-річний Олексій Миколайович Белько, уродженець Криму і військовослужбовець ЗСУ.

Подія трапилась близько 16:00, чоловік погрожував підірвати переправу через міст та урядові будівлі. У процесі переговорів Белько вимагав від керівників держави “припинити капітуляцію” на Донбасі, – зазначає Апостроф.

Чоловік нібито був учасником АТО на Донбасі, і суд присуджував його до гауптвахти за самоволку.

Джерела в правоохоронних органах розповіли, що в червні цього року він добровільно здав до Деснянського райуправління поліції Києва 1 кг вибухівки та 88 патронів. Зброю, за його словами, він знайшов у сейфі в селі на Чернігівщині”.

За місцем проживання Белька провели обшуки.

Як розповів представник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, загарбник моста є професійним стрільцем.

“Відкривав вогонь в повітря. Потрапив у наглядовий дрон, який впав у річку. Погрожував підірвати міст. З огляду на те, що цього літа він добровільно здав в поліцію кіло вибухівки та патрони, в машині могло бути що завгодно”, – розповів Шевченко.

У поліції переживали, щоб зловмисник не почав рух в напрямку лівого берега в житлові квартали, де виникла б загроза киянам.

“Командував операцією начальник Поліція Києва генерал Андрій Крищенко. З огляду на невдалі спроби почати змістовні переговори і очевидно неадекватний стан підозрюваного, наближення темного часу доби, коли операція істотно б ускладнилася, було прийнято рішення розпочати штурмові дії. Дві групи “Корпусу оперативно-раптової дії” Національної поліції України під прикриттям БТРа з українським прапором і бронемашини Варта наблизилися до підозрюваного і змусили його вийти з машини, лягти на дорогу і затримали без єдиного пострілу”, – розповів Шевченко.

На місці подій виявили тубус з гранатомета і мисливську зброю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер