<

У Києві викрили найбільшу в історії України нарколабораторію [Оновлено]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:19 | 22.03.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

21 березня співробітники СБУ припинили діяльність найбільшої за всю історію України нарколабораторії психотропів. Виготовленням заборонених речовин займалися троє чоловіків. Для цього вони обладнали спеціальні приміщення у приватному будинку на території міста Києва. Сума вилучених речовин та прекурсорів становить близько 7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Подільське управління поліції спільно зі співробітниками  Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №7 викрили  діяльність нарколабораторії з виготовлення психотропних речовин, що приносила мільйонні прибутки її організаторам. У приміщеннях орендованого будинку фігуранти обладнали лабораторію для виготовлення заборонених речовин. Готові наркотики фасували для подальшої реалізації замовникам.

Оперативники спецслужби задокументували, що організатори налагодили виготовлення та збут психотропних речовин в особливо великих розмірах на території України та за кордоном.

Як розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, у ході реалізації оперативної інформації працівники поліції затримали трьох зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Затриманими виявилися мешканці столиці, віком від 25-ти до 35-ти років.

Під час проведення санкціонованих обшуків у приватному будинку за адресою вул. Білицька 31 на столичних “Осокорках” правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотиків, понад десять кілограмів психотропної речовини альфа PVP, п’ять кілограмів мефедрону, понад п’ять кілограмів амфетаміну загальною вартістю за цінами “чорного ринку” більше ніж двадцять мільйонів гривень.

Співробітники СБ України встановили, що вказаний будинок окрім лабораторії використовувався, як склад нелегального інтернет-магазину з продажу психотропних речовин, через який і здійснювалася реалізація наркотиків. Веб-ресурс знаходився у прихованій мережі інтернет-з’єднань Darknet. Наразі затримано трьох учасників наркоугруповання.

За словами кореспондента Прямого правоохоронці працювали півроку над підготовкою спецоперації.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

«На даний час вирішується питання щодо повідомлення зазначеним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», – зазначив Владислав Іщенко.

Окрім того, правоохоронці встановлюють спільників фігурантів, які займалися збутом виготовлених заборонених речовин на території Києва.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок