<

У Києві вбили свідка у справі «діамантових прокурорів»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:22 | 5.03.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Вбито свідка у справі “діамантових прокурорів” власника ювелірного заводу Сергія Кисельова. Тіло чоловіка з вогнепальним пораненням виявили в салоні “Мерседеса” в Дніпровському районі Києва.

Зазначається, що київські правоохоронці близько 11:15 отримали повідомлення, що в автомобілі, припаркованому у дворі будинку, пролунав постріл, після чого з машини вибіг невідомий та втік у сторону двору, повідомляє УП.

За викликом відразу прибули екіпажі патрульних поліцейських, слідчо-оперативні групи територіального управління поліції.

У салоні іномарки правоохоронці виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. За попередньою інформацією, потерпілий – місцевий житель, 1960-го року народження.

“Убитий Кисельов – людина, яка упізнала свої діаманти (колишній власник заводу ювелірних виробів) в гучній справі “діамантових прокурорів”, – повідомив екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, який займався розслідуванням справи.

Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько розповів, що Кисельов є потерпілим у справі “діамантових прокурорів”.

“У 2010 році в Кисельова правоохоронці провели обшуки і вилучили дорогоцінності. Згодом ці догороцінності “загубилися”, – сказав Касько.

За його словами,  Кисельов упізнав свої діаманти у прокурора Корнійця і з цього приводу давав свідчення до прокуратури.

Проте згодом Генеральна прокуратура заявила, що вбитий у вівторок власник ювелірного заводу Сергій Кисельов не був причетним до справи “діамантових прокурорів”.

Про це в коментарі “Українській правді” повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

“Громадянин Кисельов, якого було вбито у Києві, взагалі не має процесуального статусу у кримінальному провадженні, яке розглядається у суді”, – заявив спікер.

“Він не був свідком, потерпілим або заявником, тому заява представника колишнього керівництва ГПУ стосовно статусу загиблого є неправдивою”, – розповів Лисенко, коментуючи заяву екс-заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе. 

Сакварелідзе ж зазначив, що справа “діамантових прокурорів” є розгалуженою і Кисельов фігурував у третьому епізоді.

За його словами, перша справа стосується хабарів, друга – спроба віджиму сміттєвого бізнесу, а третя – заяви Кисельова, який повідомив до прокуратури, що впізнав свої втрачені діаманти серед майна Корнійця.

Нагадаємо, що 5-го березня поліція Києва повідомила, що в Дніпровському районі столиці виявила тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. За даними деяких ЗМІ, свідки на місці інциденту бачили людину у формі з погонами.

Справа “діамантових прокурорів” стосується першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, яких затримали у липні 2015 року за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброю.

У лютому 2017 року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак заявляв, що в СБУ зачистили всіх, хто займався “діамантовими прокурорами”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок