<

У Києві попрощалися з волонтером Кучапіним, який допомагав безхатькам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:52 | 25.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

25-го липня у Лютеранській церкві святої Катерини у Києві відбулася поховальна церемонія волонтера, засновника громадської організації «Дім милосердя» Олексія Кучапіна.

Про це повідомляє кореспондентка hromadske.

Останні слова говорили його друзі та пастори церкви, у якій служив Олексій. Зокрема, зачитали і зміст передсмертної записки, яку залишив Олексій. 

«Ми не віримо, що Олексія вбила поліція, він помер сам. Його не вбивали. І нас не залякували. Це розхитування ситуації, ніби волонтерів убивають. Дружина Олена ознайомлюється з матеріалами справи. Наступного тижня має бути результат судово-медичної експертизи. Не вірте в решту інформації», — сказав пастор Максим, який знав і працював з Олексієм.

Інший пастор Ігор, який проводив церемонію прощання, зазначив, що йому невідомо до кінця, що насправді відбулося і як помер Олексій. 

23 липня на сторінці організації «Дім милосердя» з’явилося повідомлення від церковників і дружини Олексія. У ньому йшлося про довіру до слідства й офіційної версії поліції, що смерть не була спричинена вбивством. 

Нагадаємо, вчора на Південному вокзалі відбувся вечір прощання з волонтером. На ньому був присутній священник, волонтер Захарія Керстюк, який публікував альтернативну до офіційної версії поліції інформації. Він розповідав, що має зауваження до проведення розслідування смерті Олексія. 

«Я готовий був провести своє розслідування. Залучити до цього незалежних експертів з закордону. Але рідні відмовилися від адвоката, вони погодилися на версію слідства і сказали, що не знають мене», — зазначав Керстюк.

Нині поліція розслідує справу за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). За словами заступника глави МВС Антона Геращенка, поліція має перевірити всю інформацію. Напередодні судово-медичний експерт не виявив ознак насильницької смерті на тілі волонтера.

Раніше повідомлялося, що волонтера знайшли мертвим у Києві в орендованій квартирі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа