<

У Києві понад 50 осіб втекли з місця обсервації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 1.04.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 6

У Києві з обсервації в готелі «Козацький» втекли понад 50 осіб, які повернулися з-за кордону. Їм загрожує штраф розміром 17 тисяч гривень.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу “112 Україна”.

За його словами, це люди, яких спецрейсом повернули з Катару кілька днів тому. Геращенко пояснив, що вони змогли покинути обсервацію “через законодавчі неточності”.

“Ми не можемо утримувати людей силою”, — зазначив Геращенко. 

При цьому заступник глави МВС підкреслив, що громадяни самі повинні розуміти свою відповідальність і будуть виплачувати штраф. 

“Силових дій ми не застосовували щодо цих осіб. Кожен, хто вийшов з-під обсервації самовільно, буде оплачувати штраф 17 тис. грн. Це покарання за порушення правил обсервації. Просто деякі громадяни дуже багаті порівняно з більшістю населення України, можуть собі дозволити платити штрафи. За кожен вихід з-під обсервації, а за тим, хто втік один раз, буде постійний контроль, будуть платити 17 тис. грн за кожен вихід”, – зазначив Геращенко. 

Також у МВС закликали українців не піддавати ризику зараження оточення і піклуватися про здоров’я.

“Треба, щоб наші громадяни розуміли важливість власної відповідальності за те, якщо вони заражені вірусом, заразять ще когось, то в такому випадку ми будемо піддавати їх кримінальному покаранню за ст. 325 КК. На сьогоднішній момент наша позиція чітка – МВС не погоджує жоден приліт жодного чартера в Україну. Ми пропонуємо всім нашим громадянам і вимагаємо від вас, щоб ви дотримувалися умови обсервації”, – підсумував Геращенко. 

Нагадаємо, 30 березня українців, які повернулися з Балі і Катару, розмістили на обсервацію в готелі “Козацький” на Майдані Незалежності в Києві. Три автобуси в супроводі автомобілів поліції доправили їх з аеропорту до місця обсервації. Згодом українці почали самовільно покидати місце обсервації.

У зв’язку з цим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає недоцільною подальшу евакуацію українців з-за кордону, які не встигли повернутися на батьківщину до закриття кордонів 27-го березня. Зараз евакуації в різних країнах світу очікують близько 11 тисяч українців.




коментарів: 6
  1. Нашо далеко ходити, подивіться , що у Володимирі робиться. Мілюзга ходить стадами і манали вони той карантин. Які там маски. на що ті батьки дивляться? А потім будуть слізоньки і людоньки скиньтеся грошенят на лікування.

  2. Напишіть прізвища і покажіть іх фото по телевізору щоб люди бачили ві д кого шарахатись

  3. Слізоньки, то ще таке але яке вони мають право заражати інших людей ?.. С…чі безвіповітальні І Тепер згадали про Україну , а раніше… зесь мали… Держава повинна приймати до таких жорсткі міри відповідальності , порозлазились як ті щурі ,(не говорячі про тих хто вимушений був заробити на кусок хліба ) а решта дуріють, не знають куди подіти мішки набиті грошима , їдуть на курорти , думають що їх там мине зараза а потім везуть нам. У тюрму на 5-ь літ, хай відчуть привілеї І

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця