<

У Києві обшукали чергову точку незаконного видобутку піску: знайшли збитків на понад 100 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:04 | 20.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Києві правоохоронці прийшли з обшуками на чергову точку незаконного видобутку і перевалки піску, яка діяла з 2015-го року. Йдеться про промзону на Видубичах.

Про це повідомили на сторінці Української асоціації видобувачів піску (УАВП) у Facebook.

За цією адресою розташовується підприємство «Мостобуд», де протягом декількох років браконьєри успішно займалися незаконною діяльністю.

«Слідчо-оперативна група ГУ Нацполіціі Деснянського району, представники Деснянської прокуратури і співробітники Управління захисту економіки Києва проводять слідчі дії на території незаконної точки видобутку і перевалки піску в київській промзоні… Нарешті правоохоронні органи побачили те, що не бачили роками», – відзначили в УАВП.

17-го жовтня на засіданні Постійної комісії Київради з питань законності, правопорядку і запобігання корупції розглядали питання розірвання договору оренди земельної ділянки «Мостобуд». За роки користування землею це підприємство не доплатило громаді Києва понад 100 мільйонів гривень.

«Комісія одностайно прийняла рішення про розірвання договору оренди. Крім цього, буде створена постійна робоча група для розгляду питань, пов’язаних з корисними копалинами, зокрема і піском», – уточнили в УАВП.

Очікується, що це допоможе відшкодувати хоча б частину збитків, принесених «мостобудівцями» Києву.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця