<

У Києві екс-подружжя посварилося через тату їхньому 7-річному сину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 7.04.2019 / Новини / /
Перегляди
34
/ Коментарі відсутні

Київський бізнесмен наколов зображення “полум’я” на руці свого семирічного сина, а мати назвала це “злочином”. Бо дозволу в неї ніхто не взяв і навіть не порадився. Батьки вже рік як не живуть разом і чоловік, своєю чергою, певен, що колишня просто ревнує, бо майстер тату – його нова подруга.

Які права в мами, що порушив тато, і чому за історією про дитяче тату може стояти драма розлучених, розбиралась ТСН.

Аматорське відео, на якому її семирічному сину роблять тату, мати вилучила з мобільного телефону дитини і назвала “злочином”.

“Тео поїхав на канікули до тата і під час канікул трапився цей інцидент, і я про це дізналася взагалі випадково. Після того, як син повернувся, він тримав руку, приховуючи татуювання. Я була впевнена, що це робити не можна”, – каже мати Поліна Неня.

Чоловік каже, що татуювання було культурою в їхній сім’ї. У нього все тіло набите, і в колишньої є різні зображення на тілі. Син мріяв про тату давно.

“Тату – це той компроміс, на який я пішов зі своїм сином, щоб зняти цю тему. Він хотів бути схожим на свого батька і на матір. Це (татуювання) – контур менше 5 мм, тобто татуювання займає 5 мм у моєї дитини. На невеличкій відстані ви вже думаєте, що це родимка. Якщо Теодор не захоче, ми протягом п’яти хвилин приберемо цей контур”, – каже батько Юрій Чернецький.

Майстер Ілона набила тату хлопчику. Вона противниця лише великих татуювань для дітей. А малі зображення називає символічними. Наймолодшому її клієнту 4 роки, і це її син. Тож, ні про що не шкодує і просити вибачення у мами не буде. Її тіло теж у тату і навіть на обличчі набите “серце”, яке, каже, за розміром більше за дитяче “полум’я”.

Професії “татуювальник” у офіційному переліку немає, як і закону, який би врегулював цю діяльність. Майстри працюють у салонах краси чи вдома, їхні послуги вважають косметичними. Нині в Україні близько трьох тисяч таких спеціалістів і лише шоста частина з них об’єдналися в асоціацію, яка контролює діяльність.

“Забороняємо робити тату, якщо немає згоди двох батьків. Якщо є майстри, які працюють не за правилами, то я вважаю, що таких треба звільняти”, – каже тату-майстер Василіса Іванів.

За історією з тату стоїть іще й драма розлучених. Відколи тато пішов із сім’ї, з колишньою жінкою не спілкується. Він певен, що вона його ревнує до майстра тату. Ілона – його нинішня подруга. 

Психолог вважає, що рішення про тату батьки мають приймати спільно.

“На мій погляд, порушуються права дитини. Татуювання – це не проста річ, завтра не зникне. І найстрашніше, що це зробила нова кохана тата, і це такий спосіб завоювати серце дитини – ми тобі дозволимо те, що не дозволила мама, і таким чином знецінюється авторитет мами”, – впевнена психолог Наталія Холоденко.

Лікар-дерматолог теж певен, що тату дітям робити небезпечно.

“У дитини несформований імунітет, шкіра росте нерівномірно, і тому буде йти деформація цього тату. Можливо зараження якимись хворобами, що передаються через кров, наприклад гепатити, ВІЛ-інфекція. Видаляти татуювання дуже складно, завжди йде утворення рубця”, – розповідає дерматолог.

Водночас, через те, що тату-бізнес нелегалізований, то і покарати нікого не можна. Тож, ображена мати зі своїм адвокатом хочуть лише залучити державну санепідемстанцію, яка перевірить санітарний стан салону. Щоби з’ясувати: чи могла процедура завдати шкоду дитині і занести якусь інфекцію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер