<

У квітні анонсовано вісім земельних аукціонів на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:26 | 31.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У квітні 2016 року на Волині заплановано провести вісім земельних аукціонів, на які загалом виставлено 10 ділянок державної та комунальної власності.

Так,  пропонуватиметься право оренди на 225,08 га  державних земель сільськогосподарського призначення в Іваничівському, Ківерцівському, Любомльському, Турійському та Маневицькому районах області. Загальна стартова ціна річного права користування – 484,1 тис.грн.

Окрім того,  на торги також виноситься і право власності на 0,51 га із земель комунальної власності у містах Нововолинськ та Ковель. А стартуватимуть аукціони з 434,1 тис.грн, – саме така загальна початкова вартість цих  наділів.

«Робота з підготовки земельних ділянок до продажів та організації торгів триває на Волині постійно, адже аукціони зарекомендували себе як прозорий механізм реалізації наділів, який мінімізує фактор особистісного втручання та корупційну складову. Окрім того, торги дозволяють відчутно підняти вартість землі», – наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

У середньому, в ході конкурентних торгів, вартість земельних ділянок на Волині зростає на 30% від стартової, отож у квітні бюджети області можуть отримати як мінімум 1 млн грн від реалізації прав оренди та власності на наділи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер