<

У Криму розпочався суд щодо заборони Меджлісу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:59 | 3.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Верховному суді Криму, підконтрольному Росії, 3 березня розпочався суд щодо заборони діяльності Меджлісу кримських татар на території півострова.

Про це передає Крим.Реалії.

Позов про визнання Меджлісу екстремістською організацією і заборону його діяльності на території РФ ініціювала прокурор Криму Наталія Поклонська.
Як повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, традиційно квартал біля будівлі суду оточений правоохоронцями, сам суд огородили турнікетами, в будівлю пускають через рамки металодетекторів, людей обшукують.
“Цього разу обрали найменшу будівлю суду, нагнали туди якихось студентів, щоб заповнити зайві місця і щоб було якомога менше слухачів засідання”, – розповів Смедляєв.
За його інформацією, у суд вже з’явилася обвинувач Поклонська, від Меджлісу в залі суду присутні перший заступник Меджлісу кримських татар Нариман Джелял, член Меджлісу Еміне Авамілєва і адвокат Джеміл Темішев.
“У представницькому органі кримських татар заявили, що подана позовна заява містить масу юридичних нестиковок, вважають появу цього позову політично вмотивованим рішенням і морально готуються до заборони”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначено, Кримська правозахисна група звернулася до міжнародних організацій із заявою про неприпустимість заборони Меджлісу.
Учора, 2 березня, Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) і Українська Гельсинська спілка з прав людини засудили переслідування Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок