<

У Кропивницькому суддя зобов’язав юнака, який агітував за «русский мир», вивчити пісню про Бандеру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 25.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
170
/ Коментарі відсутні

У Кропивницькому суддя зобов’язав 19-річного хлопця, який агітував за «русский мир», вивчити напам’ять пісню «Батько наш — Бандера, Україна — мати!».

Про це повідомив голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга.

Вирок винесли хлопцю з Харкова, який після початку російського вторгнення переїхав на Кіровоградщину та почав у соцмережах агітувати за «русский мир». До того ж, юнака зобов’язали вивчити гімн України, ІХ розділ із Конституції про територіальний устрій та вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну».

Шульга каже, що «для закріплення матеріалу» суд призначив хлопцеві ще прочитати повість Миколи Гоголя «Тарас Бульба» та роман Анатолія Дімарова «І будуть люди».

Як пише «УП», колишнього харків’янина визнали винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, призначивши покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки без конфіскації майна.

Втім, хлопця звільнили від відбування покарання, натомість встановили йому випробувальний термін на 2 роки – протягом цього часу він і має прочитати зазначені твори.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер