<

У кремлі вже обговорюють наступника путіна – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:27 | 25.05.2022 / Новини / , , /
Перегляди
597
/ Коментарі відсутні

За три місяці війни в Україні президент росії володимир путін налаштував проти себе і «партію війни», і тих, хто хоче миру. У кремлі сподіваються, що «в найближчому майбутньому» він піде, і вже шукають наступника.

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на джерела, передає УП.

За даними видання, за час війни загальний настрій російських еліт встиг повністю змінитися кілька разів – від розгубленості на початку та «патріотичного підйому» у квітні до песимізму через три місяці після вторгнення.

За словами джерел, близьких до кремля, тепер дуже багато людей незадоволені особисто володимиром путіним. Причому цієї позиції дотримуються й ті, хто виступає за продовження війни, і ті, хто бажає миру.

Співрозмовники «Медузи» зазначають, що у кремлі негласно обговорюють навіть кандидатури наступників президента. Серед них – мер москви Сергій Собянін, заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв та перший заступник голови АП Сергій Кирієнко, який нещодавно став кремлівським куратором Донбасу.

За даними співрозмовників видання, поки що йдеться не про те, щоб просто зараз скинути президента рф, але все частіше обговорюють тему «майбутнього після путіна» і «є розуміння, або побажання, що в досить близькій перспективі керувати державою він не буде».

Водночас вони наголошують, що путін може покинути посаду президента лише через серйозне погіршення стану здоров’я.

Тому невдоволення високопосадовців ні в чому, крім розмов один з одним, не виявляється.

Тим часом у кремлі не відмовилися від ідеї провести референдуми щодо приєднання до росії самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», а також окупованої російськими військами Херсонської області.

Коли вони можуть пройти, залежить від ситуації на фронті. Але зараз співрозмовники «Медузи» найреалістичнішою датою називають 11 вересня – єдиний день голосування в рф.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця