<

У Ковелі вперше в Україні провели ендопротезування грудного відділу аорти стент-графтом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 17.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
6
/ коментарі 4

У Ковельському МТМО вперше в Україні провели дитині ендопротезування грудного відділу аорти стент-графтом.

Про це повідомив генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер на сторінці медоб’єднання у фейсбуці,- передають Волинські Новини.

“Проведена унікальна операція 16-річному юнаку з розривом визхідно-низхідного відділу аорти. Команда лікарів у складі Олександра Голуба, Oлеся КурилоТетяни Приходько, Андрія Гуски на чолі із завідуючим відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії Інституту серця (м. Київ) Андрієм Хохловим боролись за життя пацієнта 3,5 години. Операція пройшла успішно. Зараз хлопець знаходиться у стабільному стані у відділенні інтенсивної терапії та почувається задовільно”, – йдеться у дописі.

Лікарі щиро дякують фахівцям Інституту серця та безпосередньо його керівнику Борису Тодурову за наданий пацієнту безкоштовно дороговартісний стент-граф та можливість проведення цієї операції в стінах Ковельського МТМО.

Медики зазначають, що ця операція проведена саме в день народження професора Володось Миколи Леонтійовича (15 травня 1934 р) – людини, яка у 1985 р в Харкові, вперше в світі імплантувала стент-графт при аневризмі аорти.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер