<

У Ковелі вперше провели пересадку нирки від донора до реципієнта з різними групами крові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:18 | 8.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
164
/ Коментарі відсутні

«Зелена зона» на Ковельщині дала можливість знову провести трансплантації нирок в Ковельському МТМО. Волинські лікарі вперше провели пересадку від донора до реципієнта з різними групами крові.

Про це інформують на сторінці закладу у фейсбуці, – передають Волинські Новини.

«Нещодавно наші фахівці провели одразу дві родинні трансплантації нирки. Довгоочікувану «нову» нирку отримали двоє волинян – 18-річна дівчина, яка народилася з вадою сечової системи та була змушена була отримувати сеанси гемодіалізу ( донором її нирки стала мама пацієнтки) та молодий 32-річний чоловік, що хворіє на запальне захворювання нирок (хронічний гломерулонефрит), та на гемодіалізі перебував вже 4,5 роки ( донором його «нової» нирки став батько). При чому ВПЕРШЕ була проведена пересадка нирки від донора до реципієнта з різними групами крові.

Обидві операції були успішно проведені бригадою наших досвідчених хірургів ( Голуб О.М., Павлусик А.М., Петрук І.А.), а лікарі-анестезіологи (Приходько Т.В., Антонюк Р.М), подбали про безпечний анестезіологічний супровід під час трансплантацій, післяопераційний період та найближче повернення всіх пацієнтів до нового здорового життя», – йдеться у повідомленні.

Наразі пацієнти добре себе почувають та вже будують плани на майбутнє.

Отримати детальну інформацію про проведення трансплантації нирки та формування листа очікування у Ковельському МТМО можна за телефонами: 0688406444, 0633282237 (Viber).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок