<

У Ковелі та Камінь-Каширському районі затримали вантажівки з сумнівною деревиною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:12 | 14.05.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Три вантажівки із деревиною сумнівного походження затримали поліцейські 12-го травня у місті Ковелі та Камінь-Каширському районі. Також факт незаконної порубки деревини зафіксували у Горохівському районі.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волині.

Так, 12-го травня в м. Камінь-Каширський, близько 15-ї години, патрульні зупинили вантажний автомобіль ЗІЛ з причепом, водій якого перевозив лісопродукцію породи сосна в кількості 79 штук довжиною понад 5 метрів. 

Правоохоронці встановили, що наявні документи не відповідали вантажу. Автомобіль з деревиною вилучили і помістили на арешмайданчик Камінь-Каширського відділу поліції. За цим фактом слідчі внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 Кримінального Кодексу України. Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання чи збут лісу. 

Аналогічна подія трапилась у Ковелі: тут поліцейські зупинили водія ЗІЛ, котрий перевозив лісову деревину породи дуб, наявні документи якої не відповідали вантажу. Транспортний засіб з 54 колодами дуба помістили на арештмайданчик Ковельського відділу поліції, відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 358 Кримінального Кодексу України (підроблення посвідчення або іншого офіційного документа). 

Також в цей день патрульні зупинили у Камінь-Каширському районі водія ЗІЛ, який перевозив лісопродукцію породи сосна в кількості 172 штуки. Чоловік надав поліцейським протерміновану товаротранспортну накладну. Для з’ясування детальних обставин ЗІЛ з деревиною вилучили та доставили на арештмайданчик. Відомості зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 4 ст. 358 Кримінального Кодексу України (використання завідомо підробленого документа). 

Крім того, на Горохівщині розслідують факт незаконної порубки лісу поблизу села Піски Горохівського району, – інформує прокуратура Волині.

Так, 9-го травня правоохоронці виявили у лісовому масиві неподалік села не обліковану деревину – 139 колод сосни.

Відомості про факт незаконної порубки лісу (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 246 КК України) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

🔷Триває досудове розслідування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер