<

У Ковелі суд заслухав покази священника, який звинуватив батька загиблої військової медички у побитті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:02 | 14.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
32196
/ коментарі 4

14-го листопада у Ковелі відбулося нове засідання суду у справі священника УПЦ мп Святослава Чижука з села Обенижі, який звинуватив батька покійної медикині Олени Созонюк – Василя Созонюка у побитті.

На засідання 14-го листопада приїхала знову велика підтримка сім’ї Созонюків, було багатолюдно перед будівлею суду, – пише Район.Турійськ.

Нагадаємо, бойовий медик приїхав із фронту на суд, щоб підтримати родину загиблої медикині Олени Созонюк з Турійщини

Цього разу священник Святослав Чижук приїхав на засідання, де дав покази як потерпілий. Однак ніхто не бачив, як він приїхав, люди змогли побачити його лише через відео на офіційній прямій трансляції із залу суду.

Варто зазначити, що багато людей перед будівлею суду одночасно дивилися пряму трансляцію, вслуховуючись, що скаже скандальний священник.

Нагадаємо, священник УПЦ мп не з’явився: у Ковелі відбулось судове засідання щодо батька загиблої військової медички

Святослав Чижук під час слухання детально розповів про свої синці і обставини, коли Василь Созонюк нібито напав на нього. Запевняючи, що все це було знято на камеру і Василь Созонюк хотів його спровокувати.

«30 вересня я намагався донести до відома суду, що відмовляюся від будь-яких звинувачень, укладаємо мирову угоду. Навіть без покаяння. Тому що це подія 5 серпня, а потім сталася трагічна подія, загинула донька. Я з ним судитися не мав наміру ніяк. На перше засідання не прийшов, а 2 жовтня при зустрічі нападає на мене: «Ти намолився, що моя дочка загинула?». Біжить і б’є по голові», – сказав Святослав Чижук.

Окрім цього, запевняв, що люди зводять на нього наклеп, кажучи, що він хоче отримати гроші, які сім’я Созонюків отримала за смерть бойової медикині Олени Созонюк, і забрати онуку з родини.

«Наклепи просто жахливі. Наклеп перший в тому, що я вимагаю гроші. При чому наголошується, гроші, які держава виплачує за загиблу доньку. Це страшний наклеп. У зв’язку з цим, тут така велика кількість людей. Василь видумав те, що я хочу внучку забрати. Це дуже легко перевірити. Коли я дзвонив в соцслужби? Коли я писав у соцслужби? Як можна такі речі говорити? Людина намагається чинити тиск на суд, на громадськість. Роблячи з мене когось там страшного», – заперечував Чижук.

Зрештою суд признав нове засідання на 8 грудня на 15 годину, щоб дослідити докази і заслухати свідків.

Після закінчення засідання, люди перед будівлею суду співали гімн України, скандували «Геть московського попа!» і чекали, коли вийде Святослав Чижук. Однак він так і не вийшов до людей.

Як повідомляли раніше, у Ковелі 3 листопада розпочався суд над батьком загиблої на війні медички Олени Созонюк з села Обенижі. Місцевий священник УПЦ МП Святослав Чижук звинуватив Василя Созонюка, що через нього втратив церкву і тепер через суд намагається отримати гроші. Церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ.




коментарів: 4
  1. 2 цитати
    Місцевий священник УПЦ МП Святослав Чижук звинуватив Василя Созонюка, що через нього втратив церкву і тепер через суд намагається отримати гроші. Церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ.

    Наклепи просто жахливі. Наклеп перший в тому, що я вимагаю гроші. При чому наголошується, гроші, які держава виплачує за загиблу доньку.

    Що ще треба?

  2. Это священника надо судить , пошел против народа, разжигает религиозные распри. У него цель вернуть церковь в МП или получить деньги от отца погибшей медички. Мотив – корысть. Еще и убитому горем отцу зло хочет причинить судом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер