<

У Ковелі лікарі провели унікальну за складністю операцію 70-річному чоловіку, яка тривала 6 годин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:14 | 28.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
62
/ коментарі 2

Унікальну за складністю операцію, яка травала 6 годин, провели судинні хірурги Ковельського міжрайонного територіального медоб’єднання.

Про це повідомили на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці, – передають Волинські Новини.

Пацієнтом став чоловік 70 років, що звернувся до лікарні через нестерпний різкий біль у животі, спині та паховій ділянці.

Після додаткових обстежень медики встановили діагноз – розшаровуюча аневризма аорти. Її розміри та розташування були справжнім викликом для хірургів.

Аневризма була надзвичайно близько до ниркових артерій та поширювалась на праву здухвинну артерію, яка несе кров до органів тазу та нижніх кінцівок.

Щоб врятувати чоловіка, лікарі виконали операцію – аорто-стегнове біфуркаційне алопротезування при розшаровуючій параренальній аневризмі аорти з поширенням на праву здухвинну артерію.

Оперативне втручання робили терміново, адже аневризма могла розірватись у будь-який момент, а за згаяний час пацієнт заплатив би життям.

Оперував завідувач відділення інтервенційної радіології та судинної хірургії Ковельського МТМО Олександр Голуб, анестезіологічну допомогу надав Анатолій Бондарчук.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер