<

У Ковельському районі в собаки виявили сказ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:23 | 16.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У 2020 році лабораторно підтвердили сказ у собаки у Ковельському районі.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру, – передає ВолиньPost.

За даними Держпродспоживслужби, у 2019 році на території Волині лабораторно підтвердили 20 випадків сказу серед тварин, з яких – 75% становили домашні тварини. Найбільше хворих тварин реєстрували у Ківерцівському і Рожищенському районах (по 4 випадки).

Сказ характеризується абсолютною летальністю: щорічно у світі гине від сказу понад 55 тисяч людей. Характерно, що вірус сказу у слині хворої тварини зберігається 1 добу, в замороженому стані — до 75 днів.

Вірус чутливий до дії ультрафіолетових і прямих сонячних променів та гине при звичайних режимах пастеризації, кип’ятінні, дії мильного розчину, 70% спирту та 5% спиртового розчину йоду.

Епідеміологи наголошують — людина заражається на сказ під час укусу (чи ослюненні шкіри) хворою твариною. Термін інкубаційного періоду та ймовірність летального кінця залежить від місця укусу і складає: від 90% (при укусах в обличчя), до 65% (кисті рук) та до 25% (у нижні кінцівки). У середньому, інкубаційний період становить від 2 тижнів до 3 місяців, іноді -до 1 року і більше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа