<

У Ковельському районі прихожани хочуть поміняти Московський патріархат на Київський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:18 | 20.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У селі Грив’ятки Ковельського району на Волині збирають підписи мешканців за перехід церковної громади, яка нині підпорядковується УПЦ Московського патріархату, під юрисдикцію Київського патріархату.

Про це пише Перший з посиланням на Район.Ковель.

Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло розповів, що у селі відбулися такі збори, ініційовані самими прихожанами. На них проводили збір підписів про перехід церковної громади під юрисдикцію Київського патріархату.

За словами Броїла, ініціювала проведення тих зборів касир церкви і водночас директор Грив’ятківської загальноосвітньої школи І ступеня Зоя Літвінчук.

У Грив’ятках тільки будується церква УПЦ Московського патріархату. Богослужіння там проводить лише на великі свята протоієрей Микола Мавдрик, який є настоятелем Хрестовоздвиженської церкви сусіднього села Козлиничі.

“Власне кажучи, там конфлікт і виник між священиком і Зоєю Гордіївною. Чи люди її підтримують? Ну, вона назбирала підписів. Отже, напевно, є підтримка людей, раз є підписи. Вони подали це звернення до владики Михаїла з Київського патріархату”, – говорить Андрій Броїло.

Як розповів чоловік, були питання по коштах, які збиралися на будівництво церкви. Вони незрозуміло куди поділися. Виникло непорозуміння в цих грошах між майбутнім настоятелем, який опікується будівництвом, і касиром.

Як стверджує голова районної ради, збори закінчилися тим, що «всі будуть чекати Об’єднавчого собору для того, щоб уже створювати єдину церкву, єдину церковну громаду».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця