<

У Конгресі США хочуть обмежити повноваження Трампа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:34 | 7.01.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Палаті представників США буде представлено та розглянуто резолюцію, яка передбачатиме обмеження повноважень президента у військових питаннях.

Про це повідомила у своєму листі спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, – передає ТСН з посиланням на CNN.

“Як членів Конгресу, наш перший обов’язок – забезпечити безпеку американського народу. З цієї причини ми стурбовані тим, що адміністрація зробила ці дії без консультацій з Конгресом і без поваги до військових повноважень Конгресу, наданих йому конституцією. На цьому тижні Палата представить і проголосує за резолюцію про військові повноваження, щоб обмежити військові дії президента щодо Ірану. Ця резолюція аналогічна резолюції, представленої сенатором Тімом Кейном в Сенаті. Вона підтверджує давно усталені наглядові обов’язки Конгресу, наказуючи, що, якщо не буде вжито жодних подальших дій Конгресу, військові дії адміністрації щодо Ірану припиняться протягом 30 днів”, – йдеться у листі.

Пелосі також знову нагадала, що вважає вбивство Сулеймані “провокаційним та невідповідним”.

У ніч на 3-те січня американські війська завдали авіаудар по аеропорту Багдада, у результаті якого загинув командувач спецпідрозділом “Кудс” Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Ірану Касем Сулеймані. 

Ця атака стала відповіддю на напад підтримуваних Іраном шиїтських збройних угруповань на посольство США в Іраку.

Ще дві ракети вдарили по авіабазі США за 80 км від Багдада. Своєю чергою, американський президент Дональд Трамп пригрозив завдати удару по 52 цілях в Ірані, якщо США піддадуться атаці з боку Тегерана.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок