<

У колоніях України зросла смертність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 31.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З початку року у виправних колоніях України померли 144 ув’язнених та засуджених.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на нараді з питань реформування діяльності медслужб установ Державної кримінально-виконавчої служби України.

“Станом на 30.03.2017 р. померло 144 ув’язнених та засуджених проти 112 за аналогічний період минулого року. І це при тому, що внаслідок гуманізації кримінального законодавства, виконання “закону Савченко” кількість ув’язнених в установах постійно зменшується (за 2016 рік – з 81,4 до 60,6 тис.)”, – слова генпрокурора наводить його прес-секретар Лариса Сарган на Facebook.

Згідно з даними, кількість інвалідів у виправних установах сягає 1200 чоловік, вони потребують особливого медичного нагляду.

Генпрокурор також відзначив проблему з кадрами – штат відділів медичного забезпечення в шести міжрегіональних управліннях Міністерства юстиції укомплектований лише на третину.

Крім того, за словами Луценка, катастрофічно не вистачає лікарів та середнього медичного персоналу, укомплектування яких у багатьох установах не перевищує 50-60%.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця